Foruminlägg av Leif Lundin

#1
4 maj 2018 kl 13:47
Gilla
Sitter på sjukhuset och väntar på undersökning. Jag tror att jag har samma skada. Hur har det gått för dig Christina?
#2
17 juni 2018 kl 12:02
Gilla
Hej! Jag skadade mig 29/4 och operation blev den 15/6, har ortos i sex veckor och är sjukskriven t.o.m. 10/7. De borrade tre hål i knäskålen och sydde fast lårmuskeln. Jag är osäker på hur mycket som gick av, måste kolla det. Jag blev inte gipsad och fick börja göra övningar direkt. 10 grader efter en vecka sedan har det höjts stegvis och nu böjer jag upp till 60 grader när jag rehabtränar men har annars rakt ben. Skrev detta före operationen:


Hej,

Förra helgen var jag med i 10milastafetten i orientering i Nynäshamn. Jag lämnade tävlingen med minst sagt blandade känslor. Klubbens damlag vann en historisk seger - bäst i världen – och det blev tårtkalas för alla medlemmar i klubbstugan. Men då var jag inte med.

Jag sprang sjätte sträckan i vårt tredjelag i herrstafetten. På väg till tionde kontrollen efter en knapp timmes löpning trampade jag snett med vänster fot i en brant nedförsbacke. På någon sätt parerade jag med höger ben och då brast det i framsidan av låret. Jag blev liggande en stund, men tog mig sedan upp och hittade ett par träpinnar som jag använde som kryckor. Efter ytterligare en timme kom jag ut till en väg där jag fick lift till arenan och första hjälpen. Där fick jag riktiga kryckor och förhållningsorder att vila och kolla så det inte blev värre. Jobbade hemma på måndagen och på mässa onsdag-torsdag, men tyvärr blev det sämre sedan. Så fredagen ägnades mest åt väntan på sjukhuset. Den sena som håller fast lårmuskeln (Quadriceps) i knät har gått av och nu väntar operation i början av veckan. Sedan ortos och lång rehabilitering. Så jag kommer inte in på kontoret kommande vecka. Vet inte hur länge jag blir borta eller när jag kan gå (eller springa) igen.
#3
31 januari 2019 kl 19:52
1 Gilla
I´m back. I dubbel bemärkelse. Jag skrev tidigare om min olycka söndagen den 29/4 2018. Dock skrev jag att operationen var 15/6, men rätt datum var 15/5. Jag skadade mig på 10-milastafetten där det fanns sjukvård (som inte får kallas sjukvård för då måste det registreras i landstingets system) och en läkare sade att jag skulle vänta tills svullnaden gick ned. Ringde 1177 på måndagen och träffade en sköterska på tisdagen. Först på fredagen åkte jag in till akuten. Efter många timmars väntan fick jag träffa en läkare som direkt förstod vad det var för skada. Jag fick åka hem över helgen så skulle de höra av sig på måndagen och sedan operation tisdag eller onsdag. De ringde på måndagen men meddelade att jag var tvungen att vänta ytterligare en vecka. Så operationen blev 17 dagar efter skadan.
Dubbel bemärkelse var det. I tisdags sprang jag på riktigt för första gången, exakt nio månader efter skadan. Det var en träning med inomhusorientering (!) med ganska många trappor. Haltade lätt men det var fantastiskt skönt mentalt att vara tillbaka. Nu ska jag faktiskt tävla i inomhusorientering både lördag och söndag. 1500 deltagare varje dag; https://eventor.orientering.se/Events/Show/23578