Foruminlägg av Ellen Helldén

#1
29 april 2018 kl 10:25
Gilla
Hur mycket påverkar det att man inte löper tre veckor innan ett maraton?

Jag har nämligen fått en okänd lårskada (överbelastning antagligen) för en vecka sedan och har vilat sedan dess men utan att det blivit bättre. Nu är det två veckor kvar till den stora dagen, mitt första maraton.
Jag tänker ställa mig på startlinjen no matter what. Vilken smärtstillande rekommenderas? Voltaren?
Och vad ska jag göra nu i två veckor - ska jag fortsätta träna och ta smärtstillande, eller ska jag vila?

Beskrivnig av smärta: Kan liknas lite med tandverk fast i låret. Den strålar och täcker hela området från höftböjare till knä. Svårt att säga om det är muskler eller nerver som gör ont. Känns när jag belastar låret och gör även ont efter en träning när jag ligger ner. Promenera är ok, men det känns lite.
#2
30 april 2018 kl 07:46
2 Gilla
Stort tack för alla svar och nya infallsvinklar från alla er med erfarenhet.
Jag antar att jag varit så inställd på detta maraton nu i så många månader att jag inte ens övervägt alternativet att hitta ett nytt lopp.
Jag ska besöka en fysioterapeut (eller något i den stilen) idag och se vad de bedömer skadan till att vara, samt rehab-tiden. Jag får se vad de säger och återkomma här ikväll
#3
19 maj 2018 kl 08:21
Gilla
Hej alla goa löpare!

Har någon tips på ett maratonlopp i aug, sept eller okt som inte är ett storstadsmaraton? Jag tänker mig inte ett traillopp, utan bara ett maraton där man inte springer i storstad. Gärna mycket natur och få deltagare, och gärna i närheten av Göteborg, Malmö eller i Danmark. Testade Köpenhamn maraton men tyckte det var lite tråkigt att bara springa på gator..

Någon som har tips? :D
#4
20 maj 2018 kl 21:47
Gilla
Tusen tack för alla svar! Massa tips på lopp och hemsidor jag inte hade hört om innan. Ni är bäst! Nu är det bara att välja och vraka :D