Foruminlägg av Tommy Kuusisto

#1
3 september 2018 kl 16:35
Gilla
Hej

Billingeleden är riktigt fin traillöpning som jag verkligen rekommenderar.
Jag springer oftast mellan Simsjön och Rånna-Säter (ca22km), men även en hel del åt andra hållet från Säter. Stora delar av sträckan går på kuperad stig och är lätt att följa, förutom första kilometrarna från Simsjön som kanske inte är helt perfekt markerad men ändå inget problem om man tar det lite lugnt där stigarna delar sig.

Den tråkigaste biten är enligt mig när man korsat 49:an efter Våmb och fram till Billingehus och Ryds grottor, därefter blir det mysigt igen :)

Från Karstorp är det ju inte långt till Ryds ängar som är en avstickare från Billingeleden, spring dit och vidare därifrån åt valfritt håll. Runt Vallersjön och bort mot Gråmur är fina sträckor.

Överallt på Billingen finns hur mycket bra stigar och små skogsvägar som helst, bara på med skorna och ge sig ut att utforska.
#2
8 september 2018 kl 06:45
Gilla
Jag hade samma problem under lång tid, speciellt efter långpassen. Gjorde jätteont i nedre delen av magen och mot ljumskarna, speciellt om jag nös eller hostade efter passet så hugg det till och gjorde grymt ont, eller när jag skulle upp ur sängen. Situps var inte att tänka på.

Till slut bokade jag tid hos sjukgymnasten som genast konstaterade att jag hade en låsning i höften. Han lirkade upp den och gav mig några enkla övningar som jag skulle göra för att hålla igång den. Vid återbesök en vecka senare hade höften låst sig igen, han lirkade upp den och jag fortsatte med mina övningar och sedan dess har har det varit bra och magproblemen försvunnit.
Förutom att fortsätta med dom enkla övningarna jag fick hos sjukgymnasten så har jag bytt ut ett löppass mot styrka som jag tidigare varit slarvig med. Detta har hjälpt mig.

Så mitt tips är att gå till en duktig sjukgymnast för att kolla upp höften. Är det en låsning så är jag tveksam till att övningar hjälper om man inte får låsningen att släppa först.

Lyckat till!
#3
8 september 2018 kl 07:19
Gilla
Då är du nog på rätt spår :)
Det tog ganska lång tid innan mitt försvann, så man får ha lite tålamod och kämpa på med övningarna.
#4
19 september 2018 kl 17:28
Gilla
Bild uppladdad av Tommy Kuusisto
Här är övningarna jag fick... (hoppas att bilden kommer med nu :)
Plus en övning där man ligger som bilden visar längst ner till höger, sätter höger hand på höger lår/knä, håller emot med armen och pressar benet mot magen.

Vet inte vem som eg är bäst på att lösa såna här problem. Det var en ren slump att jag hamnade hos en sjukgymnast, en naprapat funkar säkert lika bra.

Kör hårt!