Foruminlägg av David

#1
10 mars 2019 kl 21:06
Gilla
Letar efter ett alternativ till Kinvara på Marathon.

Jag har kört mina senaste två marathon på Kinvara 8 respektive Kinvara 9. Överlag är jag nöjd, det är en bra sko passar min fot rätt bra.

Men samtidigt har jag rätt känsliga vader, jag får lätt kramp i vaderna och vaderna känns lite som min "akilleshäl" när det kommer till löpning. Det är tråkigt om det är det är vaderna som ska sätta begränsningarna tidsmässigt på ett marathon. Och som bekant har Kinvara enbart en drop på 4 mm vilket ger en stor påfrestning på just vaderna. Samtidigt pronerar jag, men jag tycker det är alldeles för obekvämt med pronationsskor. Ofta får jag ont på lite konstiga ställen. Nu är det så länge sen jag använde pronationsskor att jag förträngt vart det gjort ont. Med Kinvara 8/9 har pronationen varit ett ickeproblem.

Jag är ute efter en ersättare till Kinvara på just Marathon. Jag är beredd att gå upp lite gällande drop, men är samtidigt orolig att min pronation blir mer framträdande då.

Skor jag läst en del recensioner om är Pegasus 35 Turbo och Vaporfly 4%. Vaporfly 4% har fått lysande recensioner, men jag tror inte den finns i en butik nära mig. Det känns saftigt att lägga ut så mycket pengar på en otestad sko. 35 Turbo är som jag förstått det en lillebror till Vaporfly 4%. Den tänkte jag testa i butik framöver för att se hur den sitter på mina fötter. Fungerar den bra för Marathon?

Vilka förslag kan ni presentera på en sko som
*Har lite högre drop än 4mm
*Gärna netrual sko, men där ens pronation inte blir alltför påtaglig
*Passar bra för 42,195 km. Om skon väger några gram mer (Pegasusus 35 Turbo > Vaporfly 4%) är det inte avgörande. Jag är inte nere på dem tiderna(än) att det påverkar så mycket.


#2
12 mars 2019 kl 15:30
Gilla
Tack för alla svar. Många bra kandidater. Ska testa ett par av dessa skor i butik och se om det är någon som känns bra. Även om det såklart inte är helt representativt för hur skorna känns på asfalt efter ett par timmar :)
#3
16 april 2019 kl 11:49
Gilla
Även jag ska springa loppet! Av det jag läst på forum och liknande är majoriteten väldigt nöjda med det här loppet.

Men några praktiska frågor..
Finns det gott om toaletter vid starten, eller är det vasalopps-kö till bajamajjorna? Dvs 40-50 minuters väntan
Fungerar den självvalda indelningen i startfålla bra?
Vart bör ölen intagas efter målgång? :)



#4
7 maj 2019 kl 13:15
Gilla
Det verkar som det ingår en "participant t-shirt". Ingår det, eller kan man köpa, en "finisher t-shirt" också? Någon som vet hur deltagartischan ser ut?
#5
2 juli 2019 kl 12:49
Gilla
Hur ser banprofilen ut? Tänker främst på loppet i Umeå