Foruminlägg av Kjetil Drammen

< < < 1 2 > > >
#1
22 september 2020 kl 20:52
Gilla
Ser ut som att Helsingfors maraton blir av nästa helg. Någon som tänkt springa? Restriktionerna till Finland är ju släppta så det är ju möjligt att ta sig dit.

Kollade med arrangören och det är 2000 deltagare i marathon loppet.
#2
9 juni 2021 kl 13:23
Gilla
Måste slå ett slag för Adidas Ultraboost. Jag har själv Ultraboost 19 som jag köpte förra året och det är den skönaste löpskon jag haft! Bra dämpningen och skön direkt på foten! Sitter som en tajt strumpa och det finns ingen liknande sko på marknaden. Den väger över 300 gram men det tänker man inte på då den sitter på foten, den känns lätt!

Skön dämpning och ändå bra respons!
#3
10 augusti 2021 kl 11:52
Gilla
Hej!

Är anmäld till både Göteborgsvarvsmaran och Lidingöloppet som går med 6 dagars mellanrum. Brinner mer för att tävla på Lidingö än i maran. Skulle jag springa maran på max så kanske jag skulle landa på 3.10-3.20 nånstans.

Hur ska man genomföra maran med så lite belastning som möjligt för att undvika skador? Lättjogg och promenera ibland? Samtidigt vill man ju inte hålla på för lång tid heller...
#4
10 augusti 2021 kl 17:20
1 Gilla
Tack för input! Kommer nog springa med målsättning på runt 4 timmar. Vill inte missa chansen till fina medaljen i Göteborg sen tänker jag att om jag hinner återhämta mig efter Lidingö så finns chansen till ny mara i Stockholm 2 veckor efter Lidingö!
#5
26 augusti 2021 kl 08:37
4 Gilla
Känns om ett klassiskt "scam". Förutsättningarna har varit kända länge och Göteborgsvarvet har påstått att de jobbat efter olika scenarion men aldrig redovisat de.

Stockholm marathon har varit relativt tydliga hur de arbetar men bäst i klassen är nog Lidingöloppet som tog höjd tidigt i våras och ställt om så att ex 30km håller på hela lördagen. Lidingöloppet kommer med största säkerhet genomföras.

Göteborgsvarvet kan inte ha jobbat efter olika scenarion. Isåfall skulle man begränsat möjligheten till att anmäla sig samt strukturera om tävlingsveckan.

Detta är "klåparnivå"!
#6
26 augusti 2021 kl 08:44
2 Gilla
... Och att dessutom bara ställa in maran som de marknadsfört i 8 år är så låg nivå. Göteborgs stad sköt fram firandet av 400 års jubileumet och då hade varvet ett ypperligt tillfälle att också flytta fram maran, men icke. Det skulle genomföras detta år och hur det gick vet vi nu...
#7
26 augusti 2021 kl 10:08
Gilla
Ne, de kan inte ha pågående lopp lika länge som Lidingöloppet men då bör man kraftigt begränsa möjligheten till att anmäla sig. Ex trondheim maraton får enligt nuvarande restriktioner ta emot 3000 deltagare och har därmed stoppat anmälningarna och öppnar upp om restriktionerna skulle lättas upp.
#8
27 augusti 2021 kl 13:31
5 Gilla
De måste inte alls ställa in. Nuvarande restriktioner med 900 personer i start och målområde har varit kända sen länge och de är till de restriktionerna de skulle anpassat loppen, vilket de inte gjort. De har gladeligen tagit emot mer anmälningar utan tanke på hur de ska läsa det praktiskt men nuvarande restriktioner. De har definitivt fått underkänt!
#9
27 augusti 2021 kl 13:52
1 Gilla
Om de hade en plan för anpassning enligt nuvarande restriktioner så borde de som sagt begränsat deltagarantalet om de sett att det inte praktiskt skulle va möjligt att genomföra.

Istället har de fortsatt dunka på med facebookreklam och uppmanat folk att anmäla sig.

De visste ju att de inte skulle få tillstånd om de inte hade en plan enligt nuvarande restriktioner, och det är ju bekräftat att varvet inte hade någon plan. Det innebär ju att de ljugit och kört falsk marknadsföring då de skrivit att de kan genomföra evenemangen anpassat enligt nuvarande restriktioner.

Stockholm marathon kommer genomföras och de har också räknat på hur många deltagare de kan ta emot om nuvarande restriktioner inte hävs.

Diskussionen gällande ökad smittspridning hör väl egentligen inte hit men nu under hösten så har i princip hela svenska befolkningen haft möjlighet till att vaccinera sig och då är det ganska ointressant hur många som är smittade då man som vaccinerad inte ska bli svårt sjuk. Det är som att vi varje vecka ska bli uppdaterad på hur förkylningsläget i Sverige är. Om man väljer att inte vaccinera sig men haft möjligheten torde det bli på eget ansvar och det vaccinationen blir ju meningslös om de ändå inte avser öppna upp.
#10
27 augusti 2021 kl 14:02
Gilla
... I detta läge spelar dock organisationen det kortet i sitt uttalande "pga ökad smittspridning" för att köpa sig lite billiga poäng. Då sanningen är att de inte fick tillstånd hade fått tillstånd och de hade kunnat köra evenemanget med nuvarande restriktioner så hade kört. Nu får de inget tillstånd för att de själva inte tänkt till och då spelar de det PK kortet.
#11
8 september 2021 kl 19:29
2 Gilla
Precis som man kan bli smittad av en förkylning så kan man bli smittad av covid. Frågan är inte om utan när man blir smittad eftersom vi nu fått möjlighet att vaccinera oss och de nu ska öppna upp så skall vi leva med covid i samhället precis som förkylningar, influenser mm.
#12
9 september 2021 kl 21:54
Gilla
Blir Stockholm marathon nu... Är dock helt ouppdaterad på alla olika carbonskor, nikes procentskor mm. Hade först tänkt köra i Adidas ultraboost men kanske finns några "snabbare"? Vill ändå att de ska va bra dämpning...
#13
10 september 2021 kl 14:08
Gilla
Törs man springa med Vaporfly då man är van väldämpade skor? Hur känns dämpningen på de?
#14
20 september 2021 kl 16:23
Gilla
Är nog många oseedade anmälda iår därav stämmer ditt startnummer!
#15
29 september 2021 kl 07:46
Gilla
Hur är storlekarna på dessa? På Vaporfly fick jag gå upp en halvstorlek mot vad jag normalt tidigare brukat ha på Nike.
#16
30 september 2021 kl 10:51
Gilla
Har tagit mig under 2.15 vid ett antal tillfällen men sprang också MK15 klassen ett år pga skada och det kan jag säga att det är oerhört mycket lättare att ta medaljen.

1.07 är faktiskt långsammare snitt än 2.15 då 15km banan är knappt 15km och 30km är 200-300m över 30km. Sen upplevde jag 15 banan som snabbare och mer lättsprungen med mer "flyt" iöpningen.

Fick som sagt silver med marginal det året men den medaljen är gömd, skäms över att det är lika silvermedalj som på 3milen och absolut inget jag är stolt över=)
#17
5 oktober 2021 kl 08:19
Gilla
Jag brukar lämna min väska med alla mina tillhörigheter(sover inte över i Stockholm utan åker över dagen). Duschar på Östermalms IP.
#18
7 oktober 2021 kl 06:54
Gilla
Ni som sprang virtuella maraton fick ni den "riktiga" medaljen som var framtagen just för jubileumsloppet?
#19
1 november 2021 kl 09:48
Gilla
Har inte läst hela tråden så kan ha missat men; är det någon som sprungit Lidingöloppet med Vaporfly och kan återkoppla hur det funkade/kändes?
#20
25 januari 2022 kl 14:00
Gilla
När man börjar närma sig 40 år, har barn, skall man då sluta tävla?

Har alltid tävlat i löpning i vuxen ålder och det är ju när man är skadad/sjuk man inser hur mycket man älskar att löpa och hur kul det är att delta i lopp.

Har dock på senare år fått en del kommentarer som "du ger inte upp drömmen du" eller "när ska du ge dig då". Många som man är jämnårig med har slutat att framförallt tävla för att man har barn, familj osv.

Men måste det ena utesluta det andra? Naturligtvis vill jag vara med mina barn och hänga med på deras aktiviteter och jag springer inte för att vara med på OS utan jag gör det för att det är min hobby och det som jag mår bra av.

Numera känns det som att man på nåt sätt skall ses som en tragisk figur "som inte ger upp" när man egentligen bara gör det som får en att må bra.

Någon som känner igen sig?
< < < 1 2 > > >