Foruminlägg av Gabriella Reiner

#1
23 mars 2020 kl 18:01
1 Gilla
Hej Björn!

Man brukar säga att en 5 på smärtskalan är ok under tiden. Man kan få en reaktion efter men den ska lägga sig inom 24 timmar. Det är de generella råden, väldigt individuellt naturligtvis. Jag jobbar som naprapat, brukar ge en kombination mellan att träna musklerna runt knäet framför allt framsida lår men även höften. Man måste undersöka foten också, trots allt den som träffar marken först. Jag tittar även på hela ryggraden så att inte ett ben belastas mer än det andra, lite enkelt förklarat. Man ser ofta om man mäter styrka att muskeln till berörd sena är försvagad. Jag brukar även köra stötvågsbehandling/tryckvågsbehandling på senskador. Em kombination av allt brukar funka bra, men det tar tid med senskador. Viktigt är också att jobba med belastningstolerans i vardagen, tex i löpning.

Löparknä och hoppar knä är 2 olika diagnoser, involverar 2 olika senor. Smärtan för löparknä sitter på utsidan av knäet, smärtan för hopparknä sitter precis under knäskålen.
#2
2 april 2020 kl 10:46
1 Gilla
Bra att du får bra hjälp Björn. Om du vill undvika Kirurgi och injektioner är du välkommen att höra av dig. Har som sagt haft bra resultat av stötvågsbehandling, Manuel terapi och rehab. Gabriella.reiner@agilokliniken.se

Lycka till