Foruminlägg av LundbergSuss

#1
22 december 2019 kl 07:15 Redigerad 22 december 2019 kl 07:15
1 Gilla
Hej
Jag går mitt sista år på Designteknikerutbildningen på Textilhögskolan i Borås och går en kurs med fokus på att ta fram funktionsplagg. Jag har valt att produktutveckla en löpar/träningsjacka.

Syftet med enkäten är att kunna ta fram ett underlag till produktutvecklingen och kommer att visas som statistik i samband med en öppen presentation vid kursens slut i februari 2020. Enkäten är givetvis anonym och består av 20-alternativfrågor och en öppen fråga där du som deltar har möjlighet att kort beskriva vad som saknas på löpar/träningsjackor på marknaden idag.


Det skulle vara kul och mycket värdefullt för mig om några av om du skulle vilja ta möjligheten att påverka produktutvecklingen.

Kursen avslutas med en tävling ”Challenge With Function” och kommer presenteras inför en jury med branschfolk inom textil. Tidigare år har jurymedlemmar från Didrikson, H&M, Norrøna mfl. varit med och utsett en vinnare.

Länk: https://www.surveylegend.com/s/1xdy

Tack för hjälpen!

/Susanne



#2
30 december 2019 kl 07:47 Redigerad 30 december 2019 kl 07:48
Gilla
Hej,

jag gjorde ett inlägg här innan jul där jag bad er som ville svara på min enkät jag gjort för att undersöka behov och önskemål hos användaren av en löpar/träningsjacka, men jag har lite mer funderingar och skulle bli superglad om någon orkar ta sin tid och bidra med värdefull information...om du inte vill/kan svara på allt så är det helt okej!!

Gå loss och ge mig förslag och tankar kring följande;

* När du väljer jacka, är det rörelsekomfort/funktion eller utseende du baserar ditt val på?

* Bästa placering för ventilation?

* Hur länge förväntar du dig att din löpar/träningjacka ska hålla?

* Hur länge har du haft din löparjacka du har idag?

* Är det viktigt med ficka för mobilen och vart är bästa placeringen i så fall? Eller använder du ett midjebälte, typ flipbelt för förvaring av mobil och andra värdesaker?

* Och, om du fick fantisera helt fritt, vad skulle vara "utopi-jackan", jackan som inte finns idag? Vad skulle den framtids-jackan ha för lösningar och funktioner? Kan teknik blandas in i jackan? Vad skulle den då bidra med? etc...

Har jag glömt någon viktig fråga? Berätta gärna det!


Varför vill jag veta allt detta? Läs texten nedan om du orkar/ är nyfiken :)

Jag går mitt sista år på Designteknikerutbildningen på Textilhögskolan i Borås och går nu en kurs med fokus på funktionsplagg. Jag är precis i starten av produktutvecklingen av en kombinerad löpar- och träningsjacka som ska kunna användas året runt.

Vill du ta chansen att svara på enkäten så finns den här: https://www.surveylegend.com/s/1xdy

Tack för hjälpen!

/Susanne

#3
31 december 2019 kl 08:40
Gilla
Tack för bra svar och tack för att ni tog er tid!

Gott Nytt år på er!


PS. Har blivit inspirerad att ta upp löpningen igen efter att jag blev medlem på detta forum! Tips på bra skor? Vill helst inte att dom ska bli dyngsura vid regn....Har ett sk. "normalt" löparsteg....
#4
31 december 2019 kl 08:46
Gilla
Ta upp löpningen igen under 2020, var en aktiv löpare för 10år sedan. (tiden flyger) Och kanske anmäla mig till ett lopp, tjejmilen kanske?

Längre mål är att börja med triathlon! Finns det någon bra grupp/forum för just triathlon?
#5
4 januari 2020 kl 09:04
1 Gilla
#7

Tack för feedback på stavningen, gick lite snabbt där när vi var tvungna att leverera mycket på kort tid i kursen- precis innan jul. Men nu är det åtgärdat :)

Ledsen att du tolkade frågan så, jag var mest nyfiken på om det finns/inte finns intresse med exempelvis dragsko i midjan när passformen är lös. För att vidare kunna fatta beslut både konstruktion- och designmässigt om utseende och funktioner som anpassas efter användarens önskemål. Finns flera frågor jag reflekterat över att jag kunde ställt på annat sätt, det är andra gången jag gör en enkät och det är lättare sagt än gjort att ställa dom "korrekta" frågorna. Tur att man lär sig och utvecklas hela tiden och även tur för mig att det finns dom som specialiserar sig på just marknadsundersökningar, då jag uppenbarligen inte är rätt person för jobbet!! :P

Tack för värdefulla tankar, tips och superbra tips om jackor jag kan titta närmare på för att hämta inspiration!

Ha en fin helg!