Foruminlägg av Erik Wik

#1
10 mars 2011 kl 08:52
Gilla
Hej
Har bestämt mig för att skaffa en Chariot vagn för att får mer tid till att motionera.
Problemet är ju att de kostar en hel del och frågan är om någon kan tipsa om var man kan köpa den billigt. Svenska priserna verkar ju variera +/- några hundra men utomlands kan man få ner priserna lite, ex. net-shop.nl

Frågan är om någon kan tips om en bra site där man kan beställa billigt, gärna Tyskland då vi flyttar dit efter sommaren och det blir ju smidigt med ev. reklamationer mm. Net-shop.nl är ju billig men känner ingen som beställt därifrån och hittar inte mycket info om dem på nätet men sidan ser ju seriös ut.

mvh
/Erik
#2
13 mars 2011 kl 09:59
Gilla
Köpte en CX2 på vimdmarksmässan från Addnature för 20% mässrabbatt!
#3
14 mars 2011 kl 14:21
Gilla
Tackar, ska bli kul att komma ut. Har idag första dagen på 7 månaders pappa-ledighet så jag ska nog hinna ut en del i sommar. Köpte en dubbelvagn så planen är att även få in hunden så jag kan cykla till spåret med båda i vagnen, jogga ett varv med hunden och cykla hem igen. Skall fixa något plant för hunden att sitta på och skydd så att hon inte skitar ner hela vagnen och sen kan det nog vara bra att hon sitter fast på något sätt så hon inte far ut om man bromsar tvärt och så hon inte åker över till grabben i kurvorna..
#4
3 mars 2016 kl 13:04
Gilla
Jag har en Spark som jag är sådär nöjd med. Ang synkning till App så har jag samma problem men har en lösning. Starta appen på telefonen, sen går du in i klockan på inställningar -> telefon -> synka -> på, utan att sedan ändra något. Då startar synkning direkt. Sjukt att det ska vara så dock...

Annars är jag nöjd med den, speciellt med tanke på priset. Det enda jag är missnöjd över är att den inte har barometer. Var och sprang i kuperad terräng med många små backar igår kväll. Jag fick 70 hjödmeter på min, kompisen 350... Nästa klocka blir med barometer!
#5
3 mars 2016 kl 13:09
Gilla
Appropå gpx fil så synkar jag mina pass med strava och kan enkelt få ut gpx därifrån. Dock har det hänt att passen inte blivit syndade med strava några gånger och då är det sjukt krångligt... Då får man leta upp filen på telefonen, skicka den till datorn (mail, Bluetooth etc). Klicka på filen och läsa in den i mysports igen och då kan den bli synkad. Utan att gå utanför mysports till annan site vet jag inte hur man skulle få fram gpx.
#6
3 mars 2016 kl 13:43
1 Gilla
Sent svar men jag har en TomTom Spark och ett Wahoo TIKR X. Funkar inte bra och svårt att få pulssignalen till klockan, går ibland och ibland inte. Enligt TomTom är det pga Wahoo har ANT+ som på något sätt stör och därför funkar det ej. När man väl fått upp pulsen så håller den hela passet. Finns lista på kompatibla pulsband på TomToms hemsida någonstans.
#7
25 augusti 2016 kl 09:35 Redigerad 25 augusti 2016 kl 09:35
Gilla
Sålänge man inte behöver ha med dator så klarar man sig ju på mycket mindre värkor än vad som listas här. Min kompis springer 2v i fjällen på en 20l väska (tält, sovsäck, liggunderlag, köksgrejer kläder mm). Här ett bra exempel på hur man får plats med en hel UTMB packning i en Salomon S-Lab ultra väst på 3l. Jag har en Ultimate Direction SJ Ultra Vest 3.0 på 9 l där jag får plats med allt och lite till. "Västarna" är ju otroligt sköna att springa med och känns inte alls som en ryggsäck.
https://www.youtube.com/watch?v=URBDZC6C1vM
#8
25 augusti 2016 kl 10:23 Redigerad 25 augusti 2016 kl 10:28
Gilla
Har sprungit 1 år, 70 mil i mina X-Talon 212. Min erfarenhet är inte att de töjer sig utan tvärt om. När de blivit dyngsura torkar de ihop och första passet med ihoptorkade skor är alltid plågsamt då de är precis på håret att de är för korta när de inte är ihoptorkade. Jag har exakt samma sko som du, dvs Standard Fit. Just den skon är också känd för att vara 1/2-1 storlek för liten, går man upp i storlek blir den dock lätt för bred/för mycket volym så att det är svårt att få den tight så foten inte glider.

Jag har löst mina tåproblem genom att stoppa i skoblock efter varje pass och då håller de formen och det går även att töja ut dem något. Köpte skoblock på HM för en tjuga.