Foruminlägg av Martin Jensen

#1
19 mars 2023 kl 20:26
Gilla
Hej!
Jag har sprungit ungefär 3 år. Springer milen på ca 45min (42min rekord från 2022). Jag har ett problem som dyker upp med jämna mellanrum.
Mitt i en runda kan min kropp ta helt slut. Jag orkar knappt röra mig, pulsen går inte ner och svetten bara sprutar. Det har till och med gått så långt att armarna domnar bort. Detta hände mig idag igen och frun var tvungen att komma och hämta. Jag tycker att jag äter ordentligt och vården har tittat på mig många gånger. Tror jag har gjort flest EKG i Sverige (ingen överdrift). Någon som har vart med om detta? Vad kan det bero på? Min tanke är att jag andas tokigt ibland och att det då blir såhär.

Tacksam för svar!
//Martin
#2
19 mars 2023 kl 21:13
Gilla
Ja, det ligger 155+
#3
20 mars 2023 kl 20:43
1 Gilla
Hej och tack för era svar.
Jag har haft en del problem med stress efter 2 hjärtoperationer (dock frisk nu) men har under senare år mått mycket bättre. Dock hamnar andningen väldigt högt upp ibland och jag får ta i med axlarna för att få i mig ordentligt med luft.
Arbets-EKG, 24h-EKG och 3v-EKG är gjorda ua.

Jag är nog också mest inne på spåret blodsockerfall. (Har dock kollat fastesocker och har inte diabetes). Alla gånger som det hänt har jag sprungit innan middagen, dvs ganska långt efter lunch. Dock brukar jag trycka i mig en bar eller en banan innan jag går ut och kör. Kan det vara så att dessa små energigivande mål ger mig en snabb sockerkick innan blodsockret faller som en sten? Får garanterat lite panikångest i situationen också.

Det hände igår, dvs mitten på mars. Sist det hände var i början på januari och fullt med snö.
#4
21 mars 2023 kl 11:04
Gilla
Återigen tack för era kommentarer.
Jag ska laborera med att äta lite bättre kolhydrater innan passen. Se till att jag är uppladdad ordentligt. Även ha med extra energi utifall det blir en dipp igen.

Bara kriga på. Lycka till med er träning där ute!