Foruminlägg av Mattias

#1
27 mars 2020 kl 11:06
Gilla
Hej alla!

Kort bakgrund. Fick en skada på knät för 1 år sedan när jag gjorde en frivändning. Smärta uppstod mest i knävecket, dagen efter kunde jag knappt gå. Träffade sjukgymnast och hen hittade inga uppenbara skador. Jag tränade på ganska som vanligt, smärtan la sig efter hand tills den var helt bort.
Sen flera månader senare fick jag ont medialt i knät, uppstod mer eller mindre utan någon anledning. Smärtan fortsatte att gå upp och ner under flera månader och arta sig inte mer än irritation enligt mig, var helt borta stundtals.
Nu igår när jag tränade fick jag ont igen medialt, ingen extremsmärta under mer som irritation. Men efteråt har jag haft väldigt ont i knävecket, känns stelt och ömt.
Jag tänker kanske överansträngning i baksida lår, vader och knä då jag kört ganska hårt det senaste. Men tänker även medial meniskskada? Men kan en medial meniskskada arta sig så att smärtan kommer till och från under flera år. Från att inte känna nåt alls till hur det känns nu?
Är ganska säker på att ingen ny skada på menisken uppstod igår då jag inte kände någon direkt smärta under träningspasset. När första skadan skedde kände jag ingen smärta medialt heller.
Ska träffa sjukgymnast på måndag, men vill se vad andra har för erfarenheter ??
Tack
#2
5 april 2020 kl 17:08
Gilla
Hej!

Hur har alla gjort för att få bukt med "löparknä".?? Alla erfarenheter och tips mottages ??

Jag har genomgått två operationer i vänstra knät under en 1 års period, först en främre korsbandsrekonstruktion sedan fick jag problem med medial plica som jag va tvungen att operera. Har således blivit mycket starkare i utsidan av benet med IT bandet och biceps femoris. Har konstant molande värk av utsidan av knät, egentligen hela området av utsida knä. Från infästningen av ITB i skenbenet över kondylen och utsida knäskål/sena. Det knäpper och hoppar konstant vid flexion.

Jag jobbar med att bygga upp styrka i muskulaturen på insidan.

Men vill ha alla tips med vad jag göra för att minska smärtan, irritationen på utsidan av knät.
#3
9 april 2020 kl 11:18 Redigerad 9 april 2020 kl 11:18
1 Gilla
Tack för tipsen!

Ja jag har blivit svag i rumpa/höft och insida lår. Har tränat rumpa/höft men har fokuserat mest på insida lår.

Senaste veckan har jag efter tipset fokuserat mer på rumpan, får se om der ger resultat. Tack för övningarna :)

Stretch har jag också provat väldigt mycket, men det första tipset kändes riktigt bra! Tack.

Har även varit hos en naprapat som med akupunktur släppte på spänningar i IT bandet, kört regelbundet med foam roller över hela låret för att släppa på spänningar, även med boll för spänningar i rumpan.

Jag tycker att jag upplevt en förbättring den senaste veckan. Bara fortsätta med allt och se hur det artar sig :)