Foruminlägg av Patrik Hentschke

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
13 augusti 2008 kl 22:50
Gilla
Jag hade tänkt sikta på under 48 min på lördag, men det verkar bli regn och det borde innebära långsammare tempo så jag gissar min tid till 48:25.
#2
17 augusti 2008 kl 07:39
Gilla
Jag gick in på 47:48 (-37 sek från gissning). Nöjd! Sista km hade jag dock plötsligt 200-210 i puls i stället för kring 160 som den var alldeles nyss enl min Casio pulsmätare. Den hade förstås tagit in någon annans puls. När jag tog av mig bandet en stund senare tog den in brorsans (som satt bredvid) puls i stället. Ska nog byta klocka så småningom...(duger väl till träning...).
Hur lång ska den här trevliga strängen bli förresten :-)
#3
21 augusti 2008 kl 18:38
Gilla
Hade samma problem. Jogg.se fungerar bättre. Logga in där och bocka för simning under övriga träningsformer i uppdatera användarinfo. Då funkade det för mig ivarje fall. Däremot tycker jag simm.se verkar krångla på fler sät.
#4
2 oktober 2008 kl 22:20
Gilla
Har precis testat göra voltvändning aroch märker att det tar mer på krafterna än att bara sätta en hand i kaklet. Desutom tar det ju längre tid innan det går att ta nästa andetag , vilket också gör det jobbigare. Vitsen är ju att det ska gå fortare men än så länge drar vändningen bara ner tiden och jag blir mer andfådd. Jag har hyfsad crawlteknik men har aldrig gjort voltvändning förrrän i måndags så naturligtvis är min teknik klumpig och onödigt energikrävande (rörelsen kommer inte naturligt ännu utan jag tar liksom sats och vevar lite med armarna för att koma runt, viket ju tar kraft). Kan en voltvändning verkligen bli effektivare(snabbare/mindre energikrävande än en enkel "handklappsvändning"? Frågan är också om voltvändning bara är lämplig vid sprintsimning eller om det ska underlätta vid tex 1000 m medeltung simning när tekniken väl sitter bättre?
#5
3 oktober 2008 kl 13:33
Gilla
OK, tack Anton, du är en flitig och kunnig kommentator här på forumet. Antar att alla voltvänder i proffsammanhangen du nämner... Som motionär låter det som om voltvändning mer är en kul grej. Om man kan vinna en sekund när vändningen är optimal innebär det ju att det i praktiken är svårt att vinna tid eftersom det nog är svårt få den helt smidig och utan lite extra ansträngning. Ett uteblivet andetag märks ju också en del och kan ge mjölksyra. Jag ska dock nöta på och tror för min del voltvändningen kan vara bra vid intervallträning som jag precis testat på en första gång förra veckan(4 x 100 med start varannan minut).
#6
12 oktober 2008 kl 08:20
Gilla
marathon.och eller hasselbyloppet.se verkar ha blivit kapad, mitt antivirusprogaram reagerade direkt omen lyckades inte ta bort felet eftersom det antagligen är länkat till någon av siterna. Undvik sidan tillsvidare är mitt tips.
#7
23 oktober 2008 kl 22:54
Gilla
Tack, bra tips Markku, men lite bökigt ladda hem de streamade filmsnuttarna. Handisättningsvändningen med bakåtvolt tilltalar mig, den är lagom.
#8
31 oktober 2008 kl 21:53
Gilla
Verkar som om mitt inlägg inte kom in. Min fråga var om det är vanligt att få ont ryggen av simning. Jag har fått en stramande värk i mellersta bröstryggen. Känns som det är latissimus och möjhligen nedre trapezius som är drabbade. Jag har ffa crawlat och om jag "luftcrawlar" stramar det rejält. Vet inte om jag ska ligga lågt med simmandet ett tag eller kanske bara simma mycket försiktigt.
#9
13 november 2008 kl 22:08
Gilla
Har tyckt att det går märkbart långsamare springa på mitt löpband än ute. Insåg idag att löpbandets (Sportsmaster TM 426) 0-läge innebär ca 4 graders uppförslut. På gymet ser banden helt plana ut och de känns något lättare att springa på, men har inte kollat mot pulsen där. Någon som kan kommentera detta? Jag inser ju någon grad uppåt är lämpligt att springa i men visst borde löpbandet vara horisontellt i 0-läget?
#10
13 november 2008 kl 22:21
Gilla
Bakercysta i sig behöver bara åtgärdas om den ger besvär och de kan komma tillbaka efter operation. Är nog inte så vanligt att de brister och ger besvär på det sättet du beskriver. Om det hände nyligen finns det ju hop att det läker ut ganska snart. Ledvätska är ju steril och borde inte kunna orsaka så mycket vävnadsirritation om det inte läckt ut mycket vätska på kort tid. Kanske beror vadbesvären trots alt inte på cystan enbart? Du har väl en läkare som ordnade med ultraljudet. Han/hon bör ju kunna ge dig bäst info om behandling/prognos. Antar att det är din ursprungliga knäskada som är det egentliga problemet.
#11
13 november 2008 kl 22:24
Gilla
Jo, jag kollade med pass och uppskattade därmed lutningen till drygt 4 grader. Jag får väl kolla med tillverkaren eller någon återförsäljare hur det kommer sig att bandet lutar. Konstruktionen är sådan att man måste pallra upp bakdelen för att få det i våg.
#12
18 december 2008 kl 22:19
Gilla
Anders L: kolla amerikanska siter. De har ju i varje fall bredare skor (4E) för vanliga löparskor och det går att få hemlevererat (inte Asics dock).
#13
30 december 2008 kl 22:33
Gilla
Jag sprang med korta modelen på tjurruset och det var lika effektivt som plastpåsar på fötterna. I första hinndret fylldes strumporna med vatten och sedan klafasade jag runt med en deciliter vatten extra i varje sko. De längre hade troligen varit ännu värre ftersom det var mycket vadande i kärr och vattenhinder. Vid mindre extrem löpning tror jag de är varma och håller en torr.
#14
8 januari 2009 kl 19:48
Gilla
Även om det kanske inte är direkt skadligt att anstränga sig trots infektion/hosta så kommer du ju inte att prestera ditt bästa. Det sämsta vid infektion är nog att ta i så att pulsen blir mycket hög under en längre tid (viss risk för hjärtmuskelinflamation ffa om man har feber och halsont). Går det inte skjuta på testen eller är det helt fastställda dagar för em? Om du inte kan skjuta på testet tycker jag du ska boka en snar tid på vårdcentralen för bedömning och eventuell hjälp. Det troliga är väl att det är en luftvägsinfektion som oftast ger sig inom en vecka och då borde du ju hinna bli bra.
#15
9 januari 2009 kl 20:00
Gilla
Person A får ut mest i just i detta exempel: person B har ju betydligt bättre kondis än person A och eftersom man ju bättre kondis man har behöver mer träningsdos för att förbättra sig ytterligare har ju person A mer att vinna på samma träningsdos. I detta fall är person A´s träningsdos dessutom högre eftersom han ansträngt sig lika mycket men under längre tid.
Jag håller med om att det är tiden på långpasset och inte sträckan som är viktigast, men sträckan kommer förstås att öka vartefter kondisen ökar (och därmed farten).
#16
10 januari 2009 kl 21:49
Gilla
Intressant tabell, men jag blir skeptisk till att man tar med från 100 m. Översta delen av tabellen ska tydligen omvandla t ex maximal 5k fart till max 10k fart. 100-400 m är ju anaeroba distanser och har ju inget med långdistans/medeldistansfart att göra. När man blir snabbare på längre sträckor blir man snarare långsammare på de korta dessutom. Förutom denna miss (om jag inte missuppfatta t någort) så verkar tabellen användbar.
#17
5 april 2009 kl 17:59
Gilla
Jag har nu väntat hela vintern på en nyare version av eller efterföljare till 405:an och det verkar ju knappt ha varit värt väntan. Känns som en besvikelse. Vad står CX för? Jag kan inte se någon skillnad av betydelse på 405CX; Ingen längre batt-tid, ingen höjdmätare eller annan ny finess, samma design etc. Verkar som det går lika bra att köpa den gamla 405:an. Är det någon som tror att det händer något mer på Garmins löparklockfront i år? Det lär väl i alla fall bli en ny tråd här så fort någon köpt en 405CX... :-)
#18
14 april 2009 kl 22:24
Gilla
En infektion som troligen är underdiagnostiserad är TWAR (Chlamydia pneumoniae). Den kan ge olika symtom med varierande intensitet. Vanligt är just långdragna förkylningssymtom, halsont, heshet, slem/harklingar, lätt tryck över bröstet och typiskt är att symtomen är långdragna. TWAR självläker oftast, men antibiotika påskyndar. Virusinfektioner kan vara långdragna, men har man gått med luftvägssymtom i 1-2 månader ska man fundera över alternativa diagnoser till virus/förkylning. Marcus, jag tycker du ska boka ett nytt läkarbesök om du inte blir bra närmaste veckan. Virusinfektion är en "slaskgrupp", dvs diagnosen virusinfektion innebär oftast att man inte hittat något annat, man gör sällan direktdiagnostik på virus. Oftast anstränger sig läkaren inte allt för mycket vid ett förstabesök med lindriga halssymtom i 1-2 veckor eftersom prognosen är att 99% är bra inom ytterligare någon vecka, men har det gått längre får man tänka lite bredare och kanske ta lite fler prover (TWAR tex kan man ta prov för i blod eller med svalgprov).
#19
14 april 2009 kl 23:00
Gilla
Finns det möjlighet att välja svensk meny även om man köper klockan i USA eller levererar GArmin olika kockor till oliak delar av världen? Verkar som man kan beställa klockan redan i USA så jag funderar på att slå till.
#20
14 april 2009 kl 23:22
Gilla
Ja, säg det, verkar för mig obegripligt att man lagt till en sådan "finess". Hur många löpare är intreserade av exakt kaloriförbrukning överhuvudtaget? Man undrar ju verkligen om man efterfrågat vad Garmin-fans önskat för ny funktion i sin FR 405 eller om detta var det enda de klarade av att göra. Garmin har i varje fall varit ärliga och inte döpt om 405 till tex 505 utan bara lagt till två flashifga bokstäver. Vad jag undrar är om man kan följa sina hjärtslag exakt under en löprunda i den nya versionen. Det kunde vara intressant. Själv har jag enstaka extraslag och det kunde vara intressant att se var de infaller under en runda och hur snabbt stiger pulsen i en backe tex kunde vara skoj att analysera i efterhand. Jag har för mig att Polar RS800 kan redogöra för varje hjärtslag i sitt program.
< < < 1 2 3 4 > > >