Foruminlägg av Aron Alakangas

#1
13 juli 2020 kl 09:47
3 Gilla
Hej alla Marathonlöpare,

Jag skulle springa mitt första Marathon någonsin i år och blev grymt besviken nu när det blev inställt. Jag funderar hur som helst på att springa den virtuella versionen.

Jag har funderat på att springa i cirklar på Sätra IP för bekvämligheten med mat och dryck men tänkte att det hade varit roligt att springa där fler löpare för samma lopp också springer.

Min fråga är alltså, var funderar ni på att springa någonstans? Var skulle man kunna lämna mat och dryck, springa i cirklar men ändå längre sträcka där vi kanske är några stycken som springer?

Man måste slippa stanna för trafikljus och slippa trängas med andra som bara promenerar och banan ska vara på en bra nivå.

Är det någon annan som funderar i liknande banor?
#2
15 juli 2020 kl 16:19
Gilla
105 varv på egen hand kan nog bli tufft. Därför jag undrade om det finns någon runda på kanske 6-7km i Stockholm som flera tänkt springa. För att få en känsla av att man inte bara är en galning som springer 42km ensam utan anledning.

Djurgården, rålis, Lidingö etc. Finns många klassiska ställen där andra lopp hålls. Jag är ny inom löpning och relativt ny stockholmare. Är det någon som planerar att springa på någon speciell plats där ni vet med er att fler kommer springa? Jag slipper gärna bära med mig dryck och energi och har gärna lite publik men ingen trafik eller korvstoppning som sabbar tiderna.
#3
16 juli 2020 kl 17:32
1 Gilla
Ja det där med validiteten av ett rekord på ett virtuellt marathon är lite av en bummer. Jag springer mitt första marathon och vet inte alls vad jag egentligen går för så den exakta tiden och distansen får gärna vara lite flytande för mig den här gången. Mest för att få ett hum om vilken tid jag ska satsa på när jag kör det riktiga vid ett annat tillfälle. Så kommer inte orka med att provmäta utan går efter vad min garminklocka säger. Alternativt varven på någon bana.

Någon sjö vore trevlig absolut. Det jag är ute efter dock är att kanske se någon annan som också springer samma lopp och kanske lite folk runtomkring som förstår att man springer ett lopp och ger känslan av att ha publik
#4
17 juli 2020 kl 10:10
1 Gilla
Jag brukar springa efter mälaren mellan vårby och liljehomen och då delvis bredängsspåret men jag tycker att den är lite för backig just vid den delen. Det blir för tufft att springa upp och ner för samma backar under 4 timmar, men ska ändå ta en rekarrunda och se hur hela spåret ser ut. Jag har tittat lite på rundan runt trekanten, sjön i Liljeholmen som är en bekväm liten bana, men blir rätt trångt på vissa ställen.

Funderar lite på hagaparken eller djurgården nu. Jag har inte sprungit där själv men varit en del i området. Någon som har erfarenhet därifrån? Kan man springa oavbrutet utan trängsel eller behöva stanna gör någon anledning?
#5
23 juli 2020 kl 17:56
Gilla
Ok. Springer du på något elljusspår, runt samhället eller bana? Hur gör du med mat och dryck?
#6
23 juli 2020 kl 18:04
Gilla
Låter roligt. Problemet är ju all trafik. Vet jag bara när jag springer hem från jobbet (karolinska - bredäng) så blir jag knäpp på att behöva stå flera minuter och vänta på att trafikljusen ska slå om. Eller ännu värre, när broarna öppna! Men ni kanske väljer en tid som är rätt lugn?

Att springa hem från någon 42km avlägsen destination blir svårt. Men kanske finns någon annan äventyrlig väg som skulle vara intressant att springa och sen ta sig hem med buss el dyl. Gillar ändå idén att befinna mig mer lokalt och kunna ha en lite hejarklack med mig.
#7
15 augusti 2020 kl 08:42
Gilla
Rullar in många förslag nu. Kul. Jag har sprungit södermalm runt nu några gånger men allt vägarbete förstör allt. Sen så är det irriterande att vid slussen behöva byta sida fram och tillbaka (om man inte bara fortsätter rakt fram på cykelbanan)

Jag har inte sprungit djurgården runt men funderar ändå på den rundan och köra med ryggsäck. Är det lätt att hitta runt? Finns det markeringar? Annars kanske det helt enkelt blir stadion 105 varv. Representerar inte tiden på en riktig mara på något sätt, men det blir rätt sträcka och en tid på nästan kliniskt perfekta förutsättningar. Kanske en högtalare med musik och bjuda in en liten hejarklack så det blir mer intressant.
#8
24 augusti 2020 kl 16:16
Gilla
Jag har nu testat att springa djurgården runt och det blir nog den rundan i slutändan. Eller någon annan bana runt djurgården/gärdet men kommer nog inte ha tid att testa olika banor innan Marathon. Man skulle ju också bara kunna springa brunnsviken runt för en kortare bana med tätare energistationer plus att man slipper trafik, korsa vägar etc.
#9
25 augusti 2020 kl 11:21
Gilla
Det står att SM ska hållas på norra djurgården och är 100% asfalt. Norra Djurgården är endast där uppe vid universitetet, ovanför Östermalm, om jag förstått det rätt?

Är det någon som vet vilken distans en runda endast runt djurgårdsbrunnsviken skulle bli? Jag brukar dock alltid behöva en toalettpaus under mina långpass och det verkar inte finnas någon där. En del skog dock
#10
25 augusti 2020 kl 15:03
Gilla
Då springer jag nog hellre in bakom några träd lite snabbt. Om det inte är magen som krånglar dvs
#11
27 augusti 2020 kl 15:34
Gilla
Det låter som ett intressant marathon. Kollade på Google maps och en av vägarna de föreslår är exakt 42km. Vad är det för vägar ni springer på? Fina områden?
#12
30 augusti 2020 kl 16:03
Gilla
Såg att de har ett friidrotts evenemang på stadion just den 5e september. Verkar hålla på hela dagen
#13
30 augusti 2020 kl 16:07
Gilla
Ok. Intressant. Jag känner inte till området tillräckligt bra för att våga mig ut på en tur runt alla vägar häromkring. Brukar mest bara springa efter vattnet. Kommer du inte råka ut för en massa vägar som du måste korsa? Och eventuellt bli tvungen att bli stående till och från under 42km?
#14
1 september 2020 kl 18:26
Gilla
Ok. Låter bra. En runda jag egentligen också hade kunnat ha tagit. Går ju nästan förbi där jag bor. Men jag kommer inte ha möjlighet att provspringa någon ny bana innan lördag. Men lycka till!
#15
2 september 2020 kl 08:57
Gilla
Jag hade tänkt skriva ut och använda nummerlapp men känner lite som du gör. En lapp med endast namnet? Om den är någorlunda snygg och det är "Ascis Stockholm Marathon" med logga som sticker ut snarare än ens namn så använder jag den. Allt som går mig att känna att jag springer ett riktigt lopp hjälper!
#16
2 september 2020 kl 12:51
Gilla
Jag fick min också nu! Jag kommer köra med nummerlapp med bara namn. Det får vara som det är helt enkelt
#17
4 september 2020 kl 09:11
Gilla
Det finns en tråd om den virtuella maran som jag startade för länge sen. Norra djurgården har SM i marathon så där kan man inte springa, söder runt har för mycket vägarbete just nu och stadion har någon friidrott tillställning så man kan inte ta finalen där. Jag kommer springa djurgården runt ca 4 varv då det är relativt flackt och helt utan trafikljus
#18
6 september 2020 kl 19:00
1 Gilla
Jag sprang på djurgården och var rätt glad över att det var så pass många som sprang maran där och då. Det var trevligt och man kunde peppa varandra men en virtuell version av ett race kan nog aldrig bli samma sak som ett riktigt. Jag är dock nöjd över att fått testa vad jag går för och känna på vad ett marathon innebär. Jag höll hastigheten strikt och landade strax under mitt mål
#19
13 september 2020 kl 14:33
1 Gilla
Jag körde med appen och samtidigt med min garmin klocka. Jag kollade appen flera gånger för att se hur jag ligger till men vad jag såg fanns det ingen direkt nedräkning eller något som visade hur långt jag sprungit förutom 5, 10, 15 etc. Km. När jag var klar enligt min klocka så sprang jag en stund till, stannade och sen kollade appen och tryckte på avbryt och fick då meddelandet att jag inte var klar. Fortsatte springa utan att ha någon aning om hur långt det var kvar. Otroligt frustrerande! Jag tappade flera hundra placeringar på den sista kilometern. Jag räknar tiden på appen som min officiella men kan inte sluta fundera på om min sluttid egentligen var 6min bättre då det verkade som att det tog ett tag innan appen kom igång och började registrera att jag rörde på mig.