Foruminlägg av Henrik Bjurström

#1
4 december 2008 kl 21:58
Gilla
Jag vill minnas att jag någonstans har läst att ett par bra joggingskor ska hålla dämpning mm för ca. 100 mils löpning. Antar att det inte går att säga något exakt siffra men kan detta vara ett rimligt riktvärde? Hur vet man egentligen när skorna börjar ta slut? Har sprungit ganska mycket längre än 100 mil i mina nuvarande skor men får inte ont eller något ännu men man vill ju inte vänta på att få ont innan man byter heller.
Några tips?
/Henrik
#2
31 juli 2009 kl 09:03
Gilla
Riktigt cool med vargar=) Avis.
Jag var ute på en runda i Tyresötrakten utanför Stockholm för ca. tre år sedan. Efter en kurva längs grusvägen från Uddby gård (kanske är någon som känner igen sig) får jag syn på ett rådjurskid som står på vägen. Jag stannar till och kidet står bara kvar och tittar på mig några meter bort. Då jag sträcker fram handen och lockar lite så kommer rådjuret till mig. Det var en ganska märklig upplevelse då ett vilt rådjur står och nosar mig på handen, såpass så jag kände den fuktiga nosen. Efter ett tag var det dags att springa vidare tyckte jag men rådjuret hade inte bråttom någonstans. Då denna vägsnutt var skymd från båda håll för bilar med kurvor och krön fick jag så försiktigt som möjligt försöka skrämma bort rådjuret från vägen så att det inte skulle behöva hamna i några tråkigheter med någon bil.

Mina vänner tror knappt på denna historia när jag berättar. Är det någon som varit med om någon liknande händelse?
#3
1 september 2009 kl 13:03
Gilla
Om du är kvar på söndag förmiddag finns en jättebra organiserad träning för alla som ska vara med och springa LL. Skicka bara ett mail till anna@lidingoloppet.se och tala om att du vill vara med på söndag. Tre olika sträckor kommer springas på söndag längs med LL-spåret. 12, 16 eller 22 km, beroende på vad man känner för.

Annars kan man självklart springa på lördagen om man känner för det.
#4
1 september 2009 kl 13:14
Gilla
Just det, transport. Tunnelbana till Ropsten, därifrån buss 203, 204 eller 212 till Lidingövallen, där passerar ju banan.

Mer om den gemensamma träningen finns förresten på http://www.lidingoloppet.se/start/article.cfm?Art_ID=839&SupSec_ID=1
Lycka till!
#5
16 september 2009 kl 16:35
Gilla
Hej på er
Jag är jättesugen att satsa på en hygglig tid (3.30) på SM nästa år. Tror ni det är helt åt skogen fel att anmäla sig till Lidingö Ultra 50k då som går fyra veckor innan? Egentligen har jag ingen ambition på bra tid på Lidingö utan vill mest ta mig runt.
Råd och tips?
#6
17 september 2009 kl 10:24
Gilla
Tack för alla kloka råd och inlägg. Anmälningen till Lidingö Ultra får nog vänta ett tag så får jag helt enkelt se hur träningen går i höst och i vinter. Målet är ju helt klart att köra fler lugna långpass. Flyter träningen på som det är tänkt kanske man får belöna sig med LU i vår =)

Karin: SUM lär det bli nästa år. Var inställd på att springa i år men tyvärr krockar det med annat.
#7
17 september 2009 kl 17:14
Gilla
Perfekt. Nu är jag också anmäld till TEC 50k. Bara att hålla tummarna att man kommer med. Borde kanske vara lugnt då det var i förrgår det blev fullt och efter vad jag förstår så räknar man med avhopp. Tack för tipset Mr. B!
#8
5 oktober 2009 kl 15:51
Gilla
Härligt det låter.
Är detta lopp "öppet" för utlänningar, dvs. inga lotterier och sånt?
Kanske är dags för första utlandsmaran nästa år =) Tror Budapest skulle kunna vara ett finfint alternativ.
#9
30 oktober 2009 kl 11:00
Gilla
Är också sugen på en utav dessa klockor.
Några erfarenheter vad det gäller användandet av klockorna i kyla? Funkar dom som t.ex. telefoner och mp3-spelare, att batteriet dras ur på en gång om man åker skidor med klockan?
#10
14 oktober 2010 kl 16:54
Gilla
Jag använder en Petzl Myo RXP. Tyckte att 900 kr var ganska mycket pengar när jag köpte den men jäklar vad den är bra! Och roligt är det att springa med den! Den går ocså att variera i ganska många lägen på styrkan. Det viktigaste när du köper pannlampa för löpning är absolut vikten, den vill man gärna hålla ner då lampan ska skumpa runt på huvudet.
Myo RXP känns dessutom som en bra allround-lampa, perfekt då den är liten och smidig att ha med på resan eller fjällvandringen.