Foruminlägg av Magnus Lindberg

#1
23 augusti 2020 kl 10:01
Gilla
Bild uppladdad av Magnus Lindberg
Har börjat löpträna. Började med 1km helt slut fick gå 500m. Dagen efter 1.5km bättre. Jag stegrade träningen efter min uthållighet. Jag har ortopediska sulor bra skor väger dock 110kg än. Nu i veckan sprang jag 7km. Jag har ju tränat mycket cykling simning och crosstrainer så jag har ju en ok fysisk förmåga. Kände att jag hade lite ont på två punkter på insidan av varje knä lite under. Se bild. Området ömmar inte så mycket svullnad. Gör ont när hag belastar går i trappor och promenerar. Misstänker gåsfot då jag inte har ont när jag vrider knät. Jag kör rehab nu. 10min på crosstrainer. Sedan väggstorken följt av squads med 12kg kettlebell. Liggande korsgång och tåhävningar situps. Prövar utfallssteg. Ni som tränat länge har ni andra råd. Det är vänstra benet. Jag har sprungit med det vänstra lite nere i gruset och högra på asfalten så det är nog därför. Blir frustrerad när man är på G
#2
23 augusti 2020 kl 10:02
Gilla
Kan tillägga att jag köpt ett benskydd med skenor för värme och stabilisering. Gör ont när jag går
#3
23 augusti 2020 kl 15:07 Redigerad 23 augusti 2020 kl 16:34
1 Gilla
Tack Monica. Jag tar ipren det hjälper en del. Idag har jag rejält ont igen. Varje steg är en pina men jag intalar mig att det är bra att röra på sig ändå. Ni andra som haft samma problem hur har ni gjort och hur lång tid tog det att rehab. Sja till läkaren imorgon angående mitt tjutande öra får ta knät i samma veva. Direkt efter min rehabträning så känns knäet bättre men efter någon timme och efter lite promenerande smärtar det.
#4
23 augusti 2020 kl 21:11
Gilla
Nu har jag kört rehab igen och det käns mycket bättre efter träningen men efter en stund kommer skiten tillbaka. Det är väl bara att vara envis men det är frustrerande.
#5
25 augusti 2020 kl 17:30
Gilla
Hej!
Har börjat löpträna nu. Väger 110kg än men klarar lätt av 7km löpning. Tränat mycket cykel och crosstrainer. Jag har ett par Nike air pegasus som jag tycker är sköna med atrex ortopediska sulor i. Nu är jag skadad överbelastat knä (kanske gåsfot). Pratade med en kollega som springer mycket och Nike verkar ha väldigt mjuka skor med lite dålig stabilitet i sidled och därav kanske foten kommer lite i sidled. Kan ingenting om detta. Hon sa att Saucony är en bättre sko med mer stabilitet i sidan. Hon skulle kolla med sin dotter som jobbar på Intersport, även hon löper mycket. Har ni några råd angående skor. Min överbelastning tror jag beror på att jag sprungit i skrå och haft ena foten på asfalten och min vänstra fot nedanför lite i dikeskanten. Har ont i vänstra benet.
#6
26 augusti 2020 kl 06:14
1 Gilla
Ok tack för alla svar. Jag tänkte ta mig till intersport så de får filma mitt löpsteg och så får de avgöra hur mitt steg är.
#7
17 september 2020 kl 18:48
Gilla
Snälla kan någon ge mig lite input. Nu har jag haft ont i fyra veckor. Det är nu 17/9. Var hos sjukgymnast 7/9 hon kollade mitt löpsteg var ok gav mig tips på att löpa med små steg. Jag fick löpa lite gick ok.
Hon tyckte jag skulle börja löpträna efter förmåga/smärta. Jag sprang 100m gick 200m sparng 100m gick 200m. Gick ok. Haft något mindre ont knappt smarta när jag gjort utfallssteg, squads. Cykel och crosstrainer är smärtfritt. Misstänker GÅSFOT, ont på en punkt under knäskålen snett på insidan.
Jag gör stretchövningar för att tänja ut senor då blir det bättre. Jag har dock ont än när jag går. Spänner benen så vaderna är stenhårda.

HUR LÄNGE TAR DET INNAN DET GÅR ÖVER?

HUR SKA JAG GÖRA MED TRÄNING, LÖPTRÄNING?

HUIR SKA JAG GÖRA FÖR ATT MINA VADER INTE SKALL VARA STENHÅRDA?

BEHÖVER HJÄLP!!!
#8
17 september 2020 kl 20:09
2 Gilla
Bild uppladdad av Magnus Lindberg
Ok ja jag ska gå tillbaka till crosstrainer samt cykling och powerwalka en dag i veckan. Jag misstänker att jag ökat distansen för snabbt. Det är nog i ren frustration. Har ont på en liten punkt bara. Trycker jag där gör det asont. Jag får ta det lugnare helt enkelt.
#9
18 september 2020 kl 07:02
Gilla
Tack för alla svar. Jag ska nu köra mer crosstrainer och cykel och ingen löpning alls tills mitt knä är ok. Jag har ju blivit headhuntad till brandkåren där jag bor så jag vill ju komma i form så snabbt som möjligt.
#10
29 juni 2021 kl 16:14
Gilla
Mina Nike pegasus är på väg upp i rök. Behöver nya skor. Väger ca 100kg (än) löper cirka 3 mil/vecka kanske 13km/gång i 5m45s tempo cirka.

Behöver ett par bra skor. Cirka 1000kr max någon hundring hit eller dit. Stadium har ju bra pris på asics gel excite 8. Något att ha? Något märke att undvika?
#11
6 juli 2023 kl 00:21
Gilla
Senaste tiden har jag fått ont när jag gör sit ups. Det gör ont i muskeln precis under midjan. Sitter jag skräddare gör det ont i en ja typ sena eller muskel som fäster vid höften. Muskel insida lår ömmar också främst på vänster sida. Ligger jag med benen 90 grader och pressar ihop benen eller pressar ut dom görcdet ont insida lår och lite upp i midjan. Jag kan cykla hårt, likaså köra crosstrainer, squads jägarvila men vid sit ups ömmar det ungefär som kan har träningsvärk dagen efter. Har gjort ont när jag suttit men blivit bättre. Piriformismuskeln kanske? Kunde löpa 2km lugnt utan någon ökad smärta.
#12
6 juli 2023 kl 11:04
Gilla
Jag kör jägarvila 2min/dag. Jag lägger upp benen på sängen i 90 grader och har en rulle mellan fötterna och trycker in knäna mot varandra då känns de insidan ljumsken muskeln får arbeta. Sedan kör jag sit-ups. Ska köra lite kettlebell med rygg och mage.
#13
6 juli 2023 kl 20:02
Gilla
Jag stretchar också muskeln genom höftböjaren sedan stretchar jag knät med utfallssteg. Ska testa att stå på ett ben och köra det andra i en halvcirkel. Jag ska kontakta sjukgymnast efter sommaren. Jag tränar lugnt mycket cykel crosstrainer, roddmaskin. Sparng 4km idag 6 min tempo lite drygt efter 20 min crosstrainer. Det gick ok.
#14
12 juli 2023 kl 14:23
Gilla
Ska köra grodan, stretchning höftböjaren. Kör rörlighetsträning varje dag.
https://www.prorehab.se/ovningar/stretchovningar/stretching-hoftbojare/
#15
23 augusti 2023 kl 22:29
Gilla
Knappt tränat på hela sommaren. Vila gjorde nästan att smärtan helt försvann. Börjat träna styrketräning crosstrainer ingen smärta. Löpträna igår och fick k ont igen. Frustrerande när det är just gångsteget eller löpsteget just när benen rör sig i sin pendlande rörelse. Gör inte så ont i muskeln.