Foruminlägg av Kalle Karlsson

#1
30 september 2020 kl 17:46
Gilla
Jag vill (måste) börja motionera och löpning verkar vara ett mycket vettigt val. Jag vill gärna springa utomhus och det är mest asfalterade vägar där jag bor. Jag har sprungit några gånger hittills och 2.5km är ungefär så långt som jag kan springa långsamt utan uppehåll så det verkar vara en bra startrunda. Planen är att succesivt öka distansen när jag klarar att relativt bekvämt springa på under 5 min / km, dvs 2.5km på mindre än 12:30, med det är en bra bit kvar till dess, springer på 16 minuter nu.

Hursomhelst, jag är studerande och jag lever på en BUDGET. Löparskor är ju som alla vet otroligt dyra men bra skor är ju viktigt, speciellt för mig som väger en del samt springer på asfalt.

Det börjar ju även bli kallt ute och då kanske man måste investera i speciella kläder samt andningsmask för att inte dra ner jättekall luft i lungorna.

Jag undrar om någon har några råd för hur jag ska gå till väga för att kunna få tag i ok utrustning utan att behöva bli helt ruinerad. Finns det några billiga och bra skor som funkar för nybörjare som springer ca 3 ggr i veckan? Vilka kläder ska jag investera i till vintern? Behöver jag en andningsmask eller hinner man bli "härdad" (om man nu kan bli det) innan det börjar bli minusgrader?

Jag skulle verkligen uppskatta alla råd och tips som ni erfarna löpare kan ge mig, men det viktigaste är att det är så pass billig men ändå ok utrustning som möjligt.

Tack så mycket för hjälpen!!!
#2
30 september 2020 kl 22:23
2 Gilla
Tack allesammans för alla bra svar!!! Tyvärr kan jag inte svara till var och en men jag uppskattar verkligen all hjälp!!