Foruminlägg av Leif Carlsson

#1
1 oktober 2020 kl 19:47
Gilla
Kan någon rekommendera en sko lämplig för walking som har hälkappa i skinn eller konstläder. Eller något annat hållbart material. Nästan alla skor har ju numera hälkappa i mjuk stoppad textil. Dessa sliter jag stora hål i efter bara några veckor.
#2
3 oktober 2020 kl 16:13
1 Gilla
Eftersom jag inte fått ett enda tips så är det väl bara att dra den slutsatsen att det inte finns några skor med hälkappa i skinn eller ett motsvarande material. Jag tycker att det är jättemärkligt. Däremot har jag på olika ställen sett en massa tips om att förstärka hälkappan med jaffatejp eller att lämna in nya skor till en skomakare som syr dit en hälkappa i skinn. Man kan tycka att eftersom det verkar finnas en marknad för detta så borde åtminstone några modeller tillverkas. Men icke. Jag har fått svar från Saucony och Footway att de inte har några sådana skor. Om alla gjorde sig besväret att reklamera skorna så fort det blivit hål i hälkappan så kanske det blev fart på fabrikanterna.
#3
8 oktober 2020 kl 14:59
2 Gilla
Bild uppladdad av Leif Carlsson
Tack till Walker67 som tipsade om Meindl. Jag köpte ett par i modell Lugano. Verkar vara fantastisk kvalitet och inte ett skavsår. Kanon!