Foruminlägg av Per Olof Martinsson

#1
14 september 2009 kl 07:47
Gilla
#2
11 augusti 2010 kl 00:33 Redigerad 11 augusti 2010 kl 00:34
Gilla
Är 305:an från Elgiganten komplett, eller måste man köpa till något för att kunna använda den fullt ut? I så fall vad och till vilken kostnad?
#3
9 september 2010 kl 00:15
Gilla
Jag ska också springa där på söndag och jag har fått lite uppgifter om loppet.
-Det är gemensam start med farthållare med "ballonger".
-Varierande underlag.
-Vätskedepåer vid 5, 9, 12,8 och 16,5 km.
-Vid vätskedepåerna finns det Powerade Sportdryck samt vatten.
-Bagagerum finns vid starten.
-Det finns inga duschar men möjlighet till bad i Idrætshuset på Gunnar Nu Hansens Plads. Dock blir det säkert "knökfullt" där med ca 5000 deltagare i loppet.

Jag tycker att det verkar lite med endast 4 vätskedepåer, så jag tar nog med mitt vätskebälte. Jämför med Göteborgsvarvet som har 11 vätskedepåer.
Det här med duschen får man nog lösa på något smart sätt. Det blir väl att tvätta sig så gott det går på någon offentlig toalett eller liknande.
Med denna infon verkar det som om loppet har en bra bit kvar till den bra organisationen som finns vid Göteborgsvarvet.
Men kul ska det bli!
#4
8 december 2010 kl 21:27
Gilla
Göteborgsvarvet är jag anmäld till.
I år sprang jag även Powerade Halfmarathon i Köpenhamn. Det var ett trevligt lopp, ca en tiondel så stort som GBG-varvet på alla punkter. Så det blir nog det också nästa år.
Sen hoppas jag att jag kan spinga Ryssbergsloppet i Bromölla.
Ska även försöka hinna med Sylvesterloppet i Olofström.
#5
22 mars 2011 kl 21:51
Gilla
Någon som kan ge tips om ett BRA fodral för min Samsung Galaxy S?
Vill ha ett som man kan ha på överarmen.
#6
24 mars 2011 kl 18:33
Gilla
Någon som har ett tips på var man kan få tag i ett BRA fodral till min Samsung Galaxy S. Det ska vara ett fodral som man bär på överarmen.
Marknaden verkar översvämmad med fodral till Iphone och diverse klumpiga universalfodral med dålig passform.
#7
6 oktober 2011 kl 20:46
Gilla
Jag har en Craft-väst och är helnöjd med den. Den har ganska vindtät framsida och nät på ryggen.
Det som jag saknar är en liten ficka någonstans för mobiltelefon, nycklar eller mp3-spelare.
#8
23 april 2012 kl 00:18
Gilla
Knappt tre veckor kvar - vad ska man säga?
Efter tre knackiga månader under våren undrar jag hur jag står rent träningsmässigt.
Jag fick ett litet kvitto på det under söndagen - betydligt bättre än jag hade hoppats på.
Sprang 21,1 km på en tid som var ca 3 min långsammare än personbästa på GBV, och detta på en bana som var bra mycket mera krävande än varvet. Jag blev förvånad över att jag kunde hålla ett (för mig) så högt och jämnt tempo som jag gjorde.
Som det kändes så kan ett nytt pers vara inom räckhåll, givetvis är det många faktorer som spelar in. Målet är annars att jag ska förlora med mindre tidmarginal än förra året mot min snart 18-årige, vältränade son. Det tycker jag kan vara en rimlig morot för en lätt överviktig 47-årig man.
#9
23 april 2012 kl 01:01
Gilla
Inför mitt första Göteborgsvarv för fyra år sedan hade jag kört rejäl kolhydratuppladdning med mycket pasta etc. Under loppet drack jag sportdryck vid varje vätskekontroll, detta funkade i ca 11-12 km sedan kom problemen med magknip mm. Problem som jag fick dras med mer eller mindre ända in i mål.
Inför och under nästkommande halvmaror har jag ändrat vanor helt och hållet, betydligt mindre kolhydratuppladdning med pasta och liknande. Under loppet dricker jag enbart vatten under första milen för att sedan börja med medhavd energidryck som jag vet sedan tidigare att magen inte gör uppror av. Jag har ett vätskebälte med tre flaskor där första flaskan innehåller svag energidryck blandad 50/50 med vatten, andra flaskan blandad 75/25 och tredje flaskan ren energidryck. När de är slut dricker jag den energidryck som serveras vid vätskekontrollerna. Eftersom jag brukar få problem med halsbränna efter några km löpning tar jag en tablett Rani-Q en timme innan loppet.
Detta fungerar bra för mig men kanske inte lika bra för andra. Men det där med Immodium låter intressant, kanske värt att prova.