Foruminlägg av Anders Lindgren

#1
10 juni 2013 kl 23:28
Gilla
för mej funkar det bra, fast det tar verkligen ungefär 20 minuter och datorn blir helt mosig under tiden.

är det garmins produkt som är sopig eller vad är felet? har en garmin 310, en macbook pro och kör firefox. . importen till garmin connect går som på räls (väldigt fort) så det borde inte vara den som jiddrar...
#2
3 juli 2013 kl 13:00
Gilla
Hejsan. Detta kanske är en skitdum fråga, men finns det en generell graf för hur stigning påverkar löphastigheten/ansträngningen?

Anledningen till att jag frågar är att jag funderat på hur låt säga 3% lutning på löpbandet påverkar resultatet och om det går att jämföra med t.ex. vanlig bandlöpning utan lutning.

Eftersom jag har en känslig ljumske vill jag inte ta ut steget för mycket när jag springer fort (vilket jag bara gör på löpband) så därför har jag lagt mej till med en generell lutning på 3% och vid den lutningen går det lite långsammare än på plan yta upplever jag. Här skulle jag alltså vilja hitta en uppskattad tid på hur mycket fortare jag skulle ha sprungit samma sträcka på plant underlag, utan att behöva riskera ljumsken genom att prova. Går det?
#3
12 juli 2013 kl 12:40
Gilla
tack för hjälpen allihopa. känner att oavsett hur precist det faktiskt stämmer med mina förutsättningar är det roligt att se teorier kring det i alla former!