Foruminlägg av Therren

#1
28 oktober 2022 kl 14:36
Gilla
Bild uppladdad av Therren
Hej!

Har börjat löpa som nybörjare och blivit frälst. Har ingen tidigare erfarenhet men har hållit igång sen våren. Köper oftast 7-12km på asfalt.

Efter en tids löpande har min fot sagt ifrån. Jag har ett högt fotvalv och trampar snett utåt. Har en ömhetskänsla/strålande känsla snarare än att det gör ont. Har varit på rehab och har en konstaterad svullnad och behöver ilägg samt träna stryka för att stärka foten. Har pausat löpningen!

Har även ett utslag/blåmärke på fotknölen som enligt rehab inte har med ovan skada att göra utan dom trodde de var något annat? Håller ni med? Detta märke har jag nu haft ca 6 veckor och upptäckte i samband med att foten börja krångla.

Mina två frågor jag har är:
1. När jag tränar styrka med foten så har ömheten nästan blivit värre. Är det normalt när man tränar en skadad fot? Eller gör jag fel? Tänker att det är en puckel innan det blir bättre.

2. Vad tror ni märket på min fotknöl är? Kan det ha med skadan att göra överhuvudtaget? (Bifogar bild).

Stort tack på förhand!
#2
28 oktober 2022 kl 16:28
Gilla
Stort tack för svar!

Ber om ursäkt, ser nu att jag inte ens beskrivit mitt problem! Det strålar samt ömar ovanför fotknölen ner bakom och runt den och fram under fotknölen (som en halvmåne runt fotknölen), extra mycket när jag viker foten inåt och trycker ut. Smärtan skulle jag nog ranka som 3-4 av 10.

Googlade på "superiora peroneala retinakle" och det stämmer ganska väl med med min smärta.

Återigen, stort tack för din input!
#3
31 oktober 2022 kl 08:25
Gilla
Hej!

Tack, efter lite googling verkar din sjukbild stämma ganska väl. Har kört rehab i helgen men har nästan mer ont i foten idag och blåmärket har varken minskat/ökat. Bör inte ett blåmärke gå bort ganska omgående?

Får söka vidare vård då jag knappt fick mer hjälp än att vila sist.