Foruminlägg av Tore Axelsson

#1
12 december 2022 kl 19:10
Gilla
#2
2 januari 2023 kl 11:50
2 Gilla
Borlänge och Torsby, samma väder och underlag. Nyårsaftonens mildväder lagade till skridskobanor av alla vägar. Nu kall nysnö uppe på detta! Inte ens Icebug biter då! Detta kan väl nästan inte benämnas gubbgnäll?
Underlag som detta går liksom utanpå toton.
#3
10 januari 2023 kl 14:50
Gilla
Det finns väl flera orsaker till smärtor i hälsenorna, men är det frågan om kärlinväxt fungerar sklerosering utmärkt. Kärlen syns bara genom ultraljudsröntgen, så att gissa sig till orsaken fungerar sällan. Jag har gjort sklerosering vid två tillfällen (Oscar Larsson, Varberg). Båda gångerna med utmärkt resultat. Tåhävningar på alla sätt och vis har då inte hjälpt mig.
#4
15 januari 2023 kl 13:38
4 Gilla
Jag vet inte dina ambitioner, men pulszoner hit och dit är överkurs för de flesta. Den enkla formeln för att bli bättre är att springa mer - inget annat behövs för att nå flera nivåer, om det är det som fattas. Löper man stora volymer och ändå stagnerar, får man ta till andra grepp. Men vid stigande ålder blir man sämre nästan hur man beter sig. Knäböjningar och liknande kan säkert vara bra att lägga till. Volymökning har dock störst betydelse.
#5
5 maj 2023 kl 10:12
1 Gilla
Adidas Takumi Sen av sen äldre modellen - innan kolfibern - är en bra sko för bana och stiglöpning. Tunn fast sula och med ett enormt bett i sulan. Troligen går det att få köpa dessa billigt också. Sattes det inte världsrekord på 10 km landsväg i denna gamla modell, för något år sedan. Så nog går det att kuta fort utan alla dyra finesser och hype.
#6
2 oktober 2023 kl 09:38
Gilla
Fyllde år i september och fick rabatt från NIKE. Dock var förstås Ultrafly undantagna från alla rabatter - typiskt. Tänkte att skorna kunde vara ett bra vinteralternativ, med bra plats för tårna och grepp i sulan.
#7
29 oktober 2023 kl 11:12
Gilla
Mitt hälsenefäste botades med: statiska tåhävningar och stötvåg. Åtta pinande behandlingar med stötvåg, inkl. statiskt stående på tå, gjorde susen. Jag kunde efter ett tag stå i upp till fem, sex minuter på tå. Vad som var hönan och ägget vet jag inte, men smärtan försvann som genom ett trollslag. Jag hade dock ingen utväxt på mitt hälben, utan den var slät.
#8
7 november 2023 kl 09:48
2 Gilla
Jag tror också att det är bättre att rikta in sig på minuter - och timmar, hellre än km. Försök vara ute länge och variera mellan olika kraftinsatser. Du bor på en plats där snön ligger en stor del av året. Växla mellan skidåkning och löpning . Snöpulsning är utmärkt träning för både kondition och styrka. Du tvingas till högre knälyft och får mycket bra träning av sätesmuskler och benböjare. Efter ett tag går löpningen på plogade vägar mycket lättare skall du se.
#9
9 januari 2024 kl 10:47
2 Gilla
Instämmer till fullo i vad den skarpsynte analytikern Gunnar Durén skriver. Långvarig skadefrånvaro även för den här ynglingen också, men hopp finns alltid. Ekonomi: det går att löpa fort utan de dyraste skorna. På bana är de tunnaste och billigaste skorna ofta bäst.
#10
13 februari 2024 kl 12:37
Gilla
Nike tempo next, tycker jag är en fantastisk sko för hårt underlag.
Nu under vintern använder jag Asics novablast 3 TR, och den har bra grepp i sulan för normalt vinterväglag. Tempo fungerar på vintern också, under minus tio grader.
#11
11 mars 2024 kl 10:34
1 Gilla
Om hälsenan fastnar i "hylsan" brukar det gå fint att lossna med excentriska tåhävningar.Det rådet fick jag av MR Hälsena - Håkan Alfredsson, och det fungerade förstås.
#12
17 mars 2024 kl 16:01
10 Gilla
Fjärde bäste "blekansikte" genom tiderna. 78 löpare har gjort under 27 minuter, 72 är födda i Afrika. Detta säger ännu lite mer hur enormt bra Almgren löpte. Helt sanslöst bra är denna prestation.