Foruminlägg av Olof Bjersander

#1
15 februari 2024 kl 16:32 Redigerad 15 februari 2024 kl 16:35
Gilla
Hej!

Har haft ett återkommande problem med insidan av vänster vad. Har löptränat sporadiskt tidigare men för att motivera mig till att hålla igång så anmälde jag mig till gbg-varvet i år.

Började träna mer och mer men efter ett antal veckor så var problemen med vaden tillbaka. Min vänstra fot är dessutom helt platt medan den högra har ett valv.

Har nu sprungit med ortopediska inlägg i ungefär en månad efter att min naprapat sagt att jag ej bör springa utan dessa. Men de är otroligt hårda, jag får ont i knäna och tycker inte mitt löpsteg känns naturligt med dessa.

Är det helt hopplöst att springa utan inlägg? Jag har som sagt haft det här problemet återkommande och det har uppstått även fast jag sprungit i pronationsskor innan. Nu kör jag med Hoka Clifton.

#2
15 februari 2024 kl 18:59
Gilla
Benhinneinflammation tror jag inte att det är, enligt min naprapat så beror det snarare på att musklerna blir snett belastade så de som fäster i hålfoten får arbeta hårdare. Så är snarare att musklerna blir väldigt spända vad jag förstått.

Jag har börjat att träna vaderna några gånger i veckan, ska lägga till lite fotgympa.

Tack för tipsen och tankarna.
#3
17 februari 2024 kl 14:38
Gilla
Ja stärka benen och fötterna behövs nog verkligen. Har ont i knäna konstant sen ja började med inlägg så det känns inte som rätt väg alls just nu. Har ändå känningar i insidan av vaden så tycker det knappt hjälper för stunden utan snarare bara ger nya symptom tyvärr. Så det är väl till att långsamt bygga upp styrkan som gäller.