Foruminlägg av Medina

#1
19 februari 2024 kl 21:41
Gilla
Bild uppladdad av Medina
Hej!
Jag har tidigare tränat löpning regelbundet (5-6 mil i veckan), men har sedan slutet av oktober 2023 haft problem med min högra fot. Smärtan är hanterbar, inte skarp och skärande utan mer tryckande. Jag har inga problem att stödja eller använda foten, men jag känner av den konstant. Vid aktivitet (promenad/löpning) känns det tydligt redan från start från och med trampdynan och sedan längs insidan av foten (både under och på sidan) och är tydlig vid fotvalvet där den sedan söker sig lite uppåt vid knölen (se bild + sprider sig vid främre delen av foten). Efter aktivitet och vid vila känner jag också av foten, men då mer som en "pirrning"/brännande känsla.

Jag har under en längre tid behandlats av en naprapat med stötvåg, testat att tejpa foten och parallellt arbetat med olika rehabövningar + tåövningar och dragit ner på aktivitet som gör ont. Det har tyvärr inte blivit bättre.

Någon som känner igen sig?

Hur är era erfarenheter av stötvågsbehandling, hur många behandlingar krävdes det för att få en förändring?

Naprapaten har svårt att säga vad det är och ”testar sig fram”. Skulle det kunna vara aktuellt att ta kontakt med husläkare och få en remiss istället till en idrottsläkare? Lite fundersam då det påverkar mig i min vardag och inte bara träningsmässigt.

Tusen tack på förhand!
#2
19 februari 2024 kl 22:35
Gilla