Foruminlägg av Markus Jan-Ers

#1
16 februari 2010 kl 22:08
Gilla
Jag har ett problem varje gång jag börjar att löpträna, jag går alltid upp i vikt och går inte ner det igen efter ett tag heller. Nu undrar jag vad detta kan bero på?
Jag vet med säkerhet att jag inte äter mer än annars, tänker på att dricka mycket och överdriver inte med kolhydrater som binder vätska. Jag är 24 år 159 lång och väger ca 50 kg innan jag börjar löpräna men går alltid upp till 52-53 direkt när jag börjar. Jag älskar att jogga men den ständiga vikt uppgången gör att jag inte vill fortsätta kontinuerligt, känner mig tung och klumpig. Vill ha hjälp och råd ang detta?

MVH Emelie
#2
16 februari 2010 kl 23:15
Gilla
Hej Csaba och tack för ditt svar!. Nu är det så att löpar dagboken tillhör min man, (jag lånar hans jogg för att skriva här i forumet) så träningen är hans inte min.

Jag tänker väldigt mycket på kosten, då jag är friskvårdkonsult och är mycket intresserad av träningsresultat som går att få genom bra kost. trorts detta och inget egentligt mer ätande än just efter direkt efter träning så går jag upp i vikt och känner mig tung och klumpig flera dagar efter ett pass.

Några andra förslag vad det kan bero på? tacksam för svar / Emelie
#3
17 februari 2010 kl 22:08
Gilla
Tack för alla svar.
jag anser inte mig som överviktig utan det som är det Största problemet är väl att jag just känner mig tung i kroppen plus att jag inte kommer i min garderob efter ett tag. Och så ska det väl inte vara, att jag växer Ur garderoben iställer för att bara bibehålla.

Men jag har läst runt lite och inser att det kan handla om hormoner.Är nybliven mamma och sover dåligt plus att kroppen blir ju stressad av träning och då utsöndras stresshormonet kortisol som tyvärr binder fett kring midjan.

Plus en hel del vätske ansamling troligtvis. Vad menar du, Jan söderkvist om att saltbalansen ändrats, vad blir det för konsekvenser av det?

/E

#4
19 februari 2010 kl 21:29
Gilla
Tack snälla för alla svar och tips.

Jag kör inte igång på någotvis häftigt, utan jag kunnat har fortsatt jogga hela gravideteten plus styrketräning. Efter förlossningen massor av barnvagnspromenader och styrka innan jag nu åter igen börjat jogga. Tempot är i 5.30-40 och längden mellan 5-10 km. Har även gjort några intervaller på 30/60-90.

Frida: Så du menar att om jag bara fortsätter kontinuerligt så kommer detta att stabilisera sig? Hur lång tid tar det innan det släpper och kroppen inte känns just som en SÄL varje morgon?
Känns inte så inspirerade att fortsätta och bara försöka "må gott" som vissa tipsar om, när min kropp verkar svara Negativt, på något som jag upplever som Härligt och Positivt?



#5
24 augusti 2010 kl 21:20
Gilla
Hej, jag beställer alltid skor på Internet, jag har de senast åren kört med Asics Nimbus i dammodellen. Nu funderar jag om jag vågar beställa ett par Kinsei. Om de kan passa på mig också. Kinsei är nämligen slut i hela mellan sverige så jag kan inte tjuvprova några=)