Foruminlägg av Karl Holmström

#1
7 februari 2009 kl 17:54
Gilla
Andreas Olausson

Jag tycker att detta lopp är som gjort för dig, tänk va skönt att slippa springa sick-sack i två mil och istället kunna haka på en rygg och njuta hela varvet. Jag ska springa och siktar på 43, banan är ju spik flat så det borde inte vara några prob och hamna i en kanonstartgrupp i maj.

Vi syns 22 mars
#2
7 mars 2009 kl 11:37
Gilla
Åttan är helt ren från snö, även runt Lilla Delsjön är det snö och isfritt, lite åt det leriga hållet på sina ställen. Det går inte att skylla på underlaget längre...
#3
15 mars 2009 kl 18:55
Gilla
Testade två 7:49 olgor på bandet idag och tyckte att det var ganska skoj (vet inte om det var så jobbigt, hade kunnat köra någon till men det blev sent igår och då ville jag inte träna för hårt idag...).

Några frågor bara:

Ska de två olika hastigheterna vara konstanta? Alltså 400 m i x km/h, 400 m y km/h, 300 m i x km/h osv. För när jag följde schemat presenterat av Joakim K här ovanför så blir det ju olika hastigheter hela tiden, är detta rätt? Blir det samma resultat om jag bara använder mig av två hastigheter eller blir det för enformigt då?

Vilka resultat kan jag förvänta mig om jag tränar detta regelbundet?

Hur ofta ska jag köra ett olgapass? (Tränar gym 2-3 ggr per vecka och löper cirka två ggr per vecka.)

Planerar att köra 4 st 7:49 olgor på onsdag, så får vi se hur det känns...
#4
22 mars 2009 kl 15:36
Gilla
Vill bara tacka alla som gjorde seedningsloppet idag till ett riktigt bra arrangemang. Och ett tack till alla bra ryggar som fanns utmed banan, hoppas att jag hjälpte någon annan till en bra tid.
#5
5 april 2009 kl 21:57
Gilla
Jag fick lära mig, av en dietist, att man ska äta något innan man tränar annars bränner man muskler istället för fett. Det var något om att kolhydrater behövdes för att få igång fettförbränningen. Men det är väl upp till var och en, jag personligen äter minst en tallrik gröt innan jag springer på morgonen. Dock måste ju maten smältas lite innan man drar ut så jag får god tid på mig med tidningen på morgonen:)
#6
5 april 2009 kl 22:14
Gilla

Jag trodde att kroppen började bränna muskler innan fett, men det kan jag ha fått om bakfoten.
#7
1 mars 2011 kl 16:27
Gilla
Var där i söndags. Vissa isiga partier men absolut inget som störde. Försökte springa 2,5/5 slinga = omöjligt...

Ska upp om någon timme och ta ett varv på åttan.
#8
15 maj 2011 kl 16:51
Gilla
Jag upplever kramp i musklerna när jag kör hårt i träning/tävling. I GBG-varvet kommer det som på beställning alldeles innan Göta älvbron, vilket gör att Avenyn inte är så rolig... När jag sprang Lidingöloppet fick jag massage under loppet för att överhuvudtaget ta mig i mål, detta skede i gäddbacken såklart.

När jag träningscyklade härom veckan fick jag en magnesiumtablett då lår och vader gjorde rundan till ett helvete. Krampen försvann som ganska omgående. Sedan att jag var helt tom i depåerna och inte kunde pumpa på i önskat tempo är ju en annan femma.

Nu till min fråga: Jag har tänkt ta en magnesiumtablett under varvet för att motverka kramp i vaderna. Är det någon som vet hur långt tid det tar innan effekten kickar in och hur länge den håller i sig? Jag försöker hålla mig till vatten första timmen och sedan gå på enervit sista 30 minuterna. Varför jag inte dricker mer enervit är för att jag tycker det bildas mycket slem i munnen. Kan jag hoppa enerviten helt om jag knapprar någon tablett extra?