Foruminlägg av Axel Möller

#1
14 januari 2009 kl 17:37
Gilla
Jag har en Ciclo Sport 12C som jag köpte för 500 tror jag (var 3 år sen nu) Har alla basfunktionerna och funkar bra tycker jag. Kan varmt rekommendera maxpuls.se som återförsläjare också. Hade lite problem med pulsbandet först, men när jag skrev ett mail om problemet till dem så sa det att det bara var att skicka tillbaka den så fick jag en ny utan problem. Glatt överraskad faktiskt.

Om klockan kan jag tillägga att den saknar bakgrundsbelysning, vilket är ett rätt enkelt men väldigt besvärande problem för oss som springer mest när det är mörkt. Jag kan bara kolla mina stopptider när jag håller armen stilla och springer under en starkare gatlykta :(
#2
26 februari 2009 kl 13:07
Gilla
Hej.
Fortsätter tråden med lite frågor om mitt knä. Jag har följt 3.5-timmarsprogrammet inför Stockholm Marathon utan problem, men när jag skulle springa 20 km för ca 4 veckor sedan fick jag en molande smärta varje gång högerfoten slog i marken. Jag tog några pauser och försökte stretcha men efter ca 12 km var jag tvungen att avbryta.

Efter den rundan hade jag uppehåll i 2 veckor pga en skidresa och en förkylning. När jag började igen kom smärtan tillbaka och jag har nu försökt med diverse övningar (typ gå i trappor, knäböjningar och utfallssteg) för att bygga styrkan i knäet. Jag klarar upp till 10 km utan större smärtor, men när jag försökt springa längre har jag dock behövt avbryta för att smärtan vuxit sig för stor.

Av vad jag läst i forumet kan man komma långt med stretching och benövningar. Jag undrar därför om man kan fortsätta träna för maran i juni trots knäproblem om man stretchar ordentligt? Jag vill ju inte utsätta mig för risken av större skador, samtidigt har jag sett fram emot maran och vill ogärna avbryta träningen.
#3
28 maj 2009 kl 16:03
Gilla
Måste det vara keps då? Jag funderade lite på att knyta en snusnäsduk över huvudet ( álla sjörövartema) för att skydda huvudet mot värsta värmen. Är det nån som vet ifall det funkar.
#4
1 juni 2009 kl 12:21
Gilla
Tack till er som tipsade om att doppa kepsen! Hade jag inte följt det rådet skulle jag aldrig kommit i mål - superbra!
#5
1 juni 2009 kl 12:43
Gilla
Helt underbart lopp! Grattis till alla som tog sig i mål, starkt jobbat. Jag glömde också min pulsklocka hemma (men kom ihåg pulsbandet - man glömmer alltid det självklara).

Till min överraskning klarade jag mig bra utan, med 3.30-band som jag följde var det lätt att hålla koll på tempot och tack vare de stabila 3:30-farthållarna klarade jag min målsättning och kom in på 3.24.

Vill passa på att tacka er som tipsade om att doppa kepsen i vattenkaren - superbra knep för att slippa värmeslag. Också arrangörerna för en grymt välarrangerad tävling och inte minst Anders Szalkai. Utan hans träningsschema hade jag inte varit i närheten av det här resultatet. (vet detta eftersom jag tränade typ lika ofta i egen regi för 3 år sen och kom in på 4.47 - hyfsad förbättring alltså :)
#6
17 augusti 2009 kl 13:44
Gilla
Hur kan man behöva betala så mycket för ett lopp som bjuder på vatten och bröd när man väl passerat mållinjen?

Löparfest i all ära, men jag tänker inte springa det här loppet igen om de inte reducerar antalet löpare eller breddar banan ordentligt, plus ger mer än knäckebröd och bananer att äta när man stapplar över mållinjen.
#7
4 juni 2010 kl 16:41
Gilla
De kommer ha inlämning av både kläder och värdesaker. Om man fortfarande får den stora vita påsen vid uthämtningen av nummerlapp brukar det vara lämpligast att lägga kläderna i den.
#8
10 juni 2010 kl 14:45
Gilla
@ Karolina: Jag orode mig också lite för det där tills jag såg den här artikeln: http://www.marathon.se/news/article.cfm?NewsId=6710