Foruminlägg av Magnus Ericsson

#1
6 december 2008 kl 12:28
Gilla
Har löptränat regelbundet under ungegär 4 år utan några större problem, men efter Stockholms marahton i sommras så fick jag problem med höger knä. Riktigt ont i senan under knäskålen, ett typiskt hopparknä är diagnosen.

Problemen har gett med sig efter rehab träning med mycket strech och en lagom dos löpträning. Nu börjar det bli dags att skruva upp träningsintensiteten inför nästa års mara och då funder jag på att skaffa individuellt utpassade hålfotsinlägg för att ytterligare förebygga skador och problem.

Är det någon som har tips om vad man bör tänka på när det gäller att skaffa hålfotinlägg. Fördelar respektive nackdelar med olika tekniker och material. Vad mycket kostar det och hur lång tid tar det att innan man har inläggen klara. Kan man förvänta sig att löpsteget ändras i och med inläggen och bör man då prova ut nya skor efter det att man har fått sina inlägg? All information mottages tacksamt.
#2
7 december 2008 kl 11:07
Gilla
Scaba och Richard,

Tack för informationen och era tips!

/Magnus
#3
22 mars 2009 kl 19:51
Gilla
Låter jättekul, jag är gärna med!
#4
18 maj 2009 kl 21:58
Gilla
Hej,

Min fru och två barn (8 och 5 första gången jag sprang) har stått nedanför slottet bägge gångerna jag har sprungit och det har funkat jättebra. Mellan första och andra varvet finns det grejor att aktivera sig med kring slottet som t.ex. vaktavlösning och livrustkammaren. Det är nära till både T-bana vid slussen coh gamla stan. Efter andra varvet har de inte haft några problem att hinna till stadion med tunnelbanan för att se målgången. Jag ska spinga i år igen och de kommer säkert att parkera sig där igen.

Lycka till på maran,
/Magnus
#5
19 maj 2009 kl 21:07
Gilla
Hej,

Hur du upplever det tror jag beror en hel del på vilken ambition du har. Jag sprang första gången 2006, startade i sista led och siktade på en tid under 4 timmar. Det rullade på ganska bra men det gick ganska sakta. Jag upplevde det som trångt och jag kände att jag först efte 10 till 15 km kunde springa i mitt eget tempo och att först då merparten av de runt om kring mig sprang i ungefär samma tempo som jag själv. Sprang andra gången förra året, startade betydligt längre fram och med sikte på en tid under 3.30. Jag upplevde det som stor skillnad och det var lätt att komma in i rätt tempo redan från början.

Lycka till,
/Magnus
#6
27 juni 2011 kl 22:10
Gilla
Låter som hopparknä. Jag drogs med mitt i över ett och ett halvt år innan jag fick ordning på det. Jag körde också voltarenkurer och vila i början, vilket i mitt fall visade sig vara helt fel. Det vände inte förrän jag började gå hos bra sjukgymnast inriktad på idrottsskador. Jag fixade bra ilägg till skorna och började coreträna efter ett program som sjukgymnasten satte ihop och på någon månad var problemen borta.

Mitt råd är utan tvekan att redan från början besöka en bra sjukgymnast för en diagnos och sen ta det därifrån.