Foruminlägg av Stefan Frick

#1
8 maj 2009 kl 14:41
Gilla
Jag har själv besvär med ansträngningsastma då jag springer. Men har märkt att vid väldigt lugn uppvärmning före löparpasset och med 4km lugn jogg som start på passet så kan jag hålla astman borta. Jag går även hos en akupunktör och efter 5 behandlingar har jag fått bort astman orsakad av hund/pälsdjur till 80%!
Det gäller bara att hitta en bra akupunktör som behandlar enligt TKM/TCM (Traditionell Kinesisk Medicin).

/Stefan

PS Använder Ventoline vid akutbesvär.
#2
12 juli 2009 kl 10:49
Gilla
Lite inspirerande läsning från Wired.com angående "barfotalöpning": http://www.wired.com/wiredscience/2009/07/barefoot/
To Run Better, Start by Ditching Your Nikes!

Försöker själv att gå så mycket barfota som möjligt på sommaren. För att det är skönt och för att stärka fötter och ben. Ska testa att springa barfota också så snart vädret tillåter.

#3
2 april 2011 kl 14:57
Gilla
Vill dela min erfarenhet med astma och medicin. Efter att ha vägrat gå till läkare i 20 år gjorde jag ett "astmatest" på en vårdcentral och fick mig tilldelat medicinen Symbicort mot astman. Min dagliga astma försvann helt i och med medicineringen och jag gjorde samma vecka personligt rekord på en 7 km bana. Det är nu helt fantastiskt att kunna springa utan att ständigt få kämpa för att suga i sig luft.
#4
23 oktober 2011 kl 18:39
Gilla
Min löparkompis heter Esther och är en 2.5 års schäfertik. Vi springer ca tre gånger i veckan 5 - 13 km gången. Funkar utmärkt! Ibland får man peppa lite och stanna för vätskekontroll vid någon bäck om det är varmt ute. Har sprungit med henne sommar som vinter och hon älskar det.
Jag känner mig piggare själv med hunden med och fokuserar inte så mycket på mina egna krämpor. Vi håller 4:20 - 5:40 tempo och för det mesta på grus och terräng, snö och ibland asfalt. Försöker att hålla hunden så lite i koppel som det är möjligt...
#5
28 november 2011 kl 10:58
Gilla
kul grej, sprang halvmaran på hala vägar i dalarna med tilltagande vind. Lyckades nå mitt mål: under 1:45
Svårt för runkeeper och telefonen att hitta GPS-signalen i början men sen funkade det bra. Bra för träningen att få lite tävlingshets!
#6
22 januari 2015 kl 13:56
Gilla
#7
29 november 2017 kl 22:44
Gilla
Kan tipsa om Scott Kinabalu Supertrac. En rejäl sko med 8 mm drop och mycket dämpning fram. Köpt på Team Sportia. https://runrepeat.com/scott-kinabalu-supertrac
Visserligen är det en trailsko med grovt mönster men för långpass på vinter och vår passar den utmärkt på vintervägarna.
Min nya favorit, underbart skön. Har tidigare kört med Nike Structure för marathon och ultra.