Foruminlägg av Pia Rosvall

#1
30 juli 2009 kl 12:45
Gilla
Superbra tips! Jag hade inte någon aning om att man kunde lägga in kartor i andra länder.
#2
17 maj 2010 kl 16:04
Gilla
Här kommer lite info om sötningsmedel som kanske kan vara av intresse. Tror inte alls att det är bra att äta någonting som är kemiskt framställt.

"Frågan om sötningsmedel är kontroversiell. Cyklamat förbjöds på grund av att det kunde vara cancerframkallande. Aspartam har misstänkts orsaka en rad olika symtom, från tumörer till allergier. Dessutom har en holländsk studie visat att försökspersoner som druckit lightdrycker, sötade med aspartam, blivit hungriga och oroliga. Resultatet blev att man åt mera och därför hade lättare att gå upp i vikt. Sackarin, slutligen, har i stora doser visat sig kunna orsaka cancer i urinblåsan hos råttor. Olika forskningsresultat har försvarats, diskuterats och ifrågasatts. Bland annat är den holländska studien ifrågasatt. Den ökade hungern, menar kritikerna, skulle mycket väl kunna orsakas av att lightdrycker inte innehåller några kalorier och att försökspersonerna därför kände sig hungriga. Det anses också vara svårt att utvärdera studier som påstår att aspartam ökar hungern. Godkända inom vissa gränser För att vi ska hålla konsumtionen av sötningsmedel inom rimliga gränser finns därför gränsvärden, ADI-värden (Acceptabla Dagliga Intag), för samtliga syntetiska sötningsmedel. Så länge man inte överskrider ADI-värdet betraktar Livsmedelsverket de godkända syntetiska sötningsmedlen som acceptabla. Man har dock en restriktiv syn på tillsatser i barnmat. Det är också noga reglerat vilka sötningsmedel som får användas i olika livsmedel och i vilka mängder. För att överskrida ADI-värdet krävs att man får i sig mycket stora mängder. När det gäller aspartam, exempelvis, kan en person på 60 kg dricka 4 liter lightläsk om dagen och ändå hålla sig under gränsen. Ett undantag är cyklamat. Där finns det risk för att barndiabetiker mellan 0 och 5 år kan få i sig för stora mängder. Samma risk finns om man själv sötar saft och sylt med cyklamat."

Vissa av studierna ovan är ju ifrågasatta, men jag är av den åsikten att om man nu inte kan arbeta bort sitt sötsug, så är det bättre att äta något som är sötat med äkta socker.
#3
17 juni 2012 kl 21:38
Gilla
Om tiderna för startgrupp 1 och 2 inte stämmer så kommer väl heller inte placeringarna stämma... Om det ska läggas på minutrar på grupp ett och två så borde jag i sådana fall kunna klättra nå´n placering eftersom jag startade i startgrupp 3 och enligt gällande resultatlistor kom på plats 20.
Kan tillägga att egen tidtagning stämde sånär på 2 sekunder och distansen diffade på 150 meter enligt minGarmin 305 som alltid varit väldigt tillförlitlig tidigare.
Ska hur som helst bli spännande att se vad de kommer fram till.
#4
18 juni 2012 kl 19:10
Gilla
Jag klättrade från plats 20 till plats 16 damer =))
#5
20 september 2012 kl 11:04
Gilla
Var hittar man er på Facebook?
#6
21 september 2012 kl 08:09
Gilla