Foruminlägg av Thomas Järvenstrand

#1
17 november 2007 kl 13:46 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Håller med de som förordar ett tight underställ, typ Craft, som lager 1. Utanpå detta använder jag tighta boxershorts i fleece. Funkade perfekt idag lördag i 1-2 plusgrader.
Ett för mig numera oundvikligt löparplagg är ett elastikst pannband i ett sympatex membranmaterial som jag kommit över. Endast 6gram!
Skall även testa Icebreakers merino underställ för att se om de ger mer värme per gram än syntetunderställ.
Målet med vinterkläder är ju att känna sig lika smidig och komfortabel i terrängen på vintern som på sommarhalvåret.
#2
28 februari 2008 kl 17:30
Gilla
Det är mycket gnäll på löpband! Håller med Magnus Nilsson, "löpband är trevligt". För att öka motivationen, använd Mp3, pulsklocka, tv, lägg upp specilla mål, rolling hills etc.

Jogg.se kunde ju ha löpbandstävlingar på vintern "joggbandet" där folk kunde maila in sina resultat varje vecka.
Tex Vecka9 7km 3 graders lutning. T-shirt till den som gjort bästa platsförbättring sedan förra veckan. All medverkan sker på egen risk:)
#3
4 mars 2008 kl 15:25
Gilla
Jonas Colting har skrivit ett intressant inlägg på sin blogg om löpträning.
colting.bloggagratis.se/2008/03/02/544718-lopning-och-svensk-triathlons-framtid/

Som nybörjare med siktet inställt på en hygglig tid på Gbg varvet, har jag surfat runt (jogg.se, Maraton.se m.m) för att få lite träningstips. Tyvärr utan att bli mycket klokare. Coltings åsikter är intressanta. T.ex., en bekant ansåg att mitt senaste 15 km lågpulspass var bortkastat, endast högintensiva löpass gäller. Jag skall tipsa honom om Coltings syn på saken :)
#4
4 mars 2008 kl 19:12
Gilla
Mattias. Coltings poäng är ju att korta högintensiva pass, som ju kräver vila både före och efter, inte leder till förbättrad löpförmåga. Utan kontinuerliga, långa och lågintensiva terrängpass är det som bygger grund. För mig , tills nyligen, okända löpartermer som intervallträning och fartlek, kommer förbli teoretiska beprepp. Jag tror dessutom att skaderisken är betydande för medeljoggaren, som jag själv, om man tror att kvalitativ träning är lika med intervallträning eller fartlek.

Peter. Han är oldboys elit, särskilt om han får säga det själv. Jag lyssnar på Colting:)
#5
7 mars 2008 kl 08:10
Gilla
Gunnar, du har rätt men de flesta trivs ju bättre med träningen om man känner att man blir bättre/snabbare. En kommentar av av en forskare och fd elitcyklist (Fredrik Eriksson) på Coltings blogg känns värt att citera "Orkar du träna varje dag tränar du för lätt när du väl tränar!"