Foruminlägg av Martin Eriksson

#1
13 december 2010 kl 16:14
Gilla
Hej,
Vad har ni för komplement till löpning under vintern?
Själv åker jag en del längd men jag vill även slå ett slag för utförsåkning!
Åkte två dagar uppe i sälen torsdag-fredag i förra veckan och träningsvärken i vaderna sitter kvar än... :-)
Trots nästan 50 mil i löpspåret i år så använder man musklerna på lite olika sätt bevisligen.
Kan tänka mig att det finns en del utförsåkare även här på jogg då vi alla säkert är rätt aktiva människor.
Det är ju inte så lätt att få till någon regelbundenhet i utförsåkningen om man inte bor nära en skidbacke såklart....
Men hur många utförsdagar får ni till på en säsong? Själv siktar jag på 20+ !
#2
10 september 2012 kl 13:40
Gilla
Jag stukade foten riktigt ordentligt i slutet av juni. Håller på med klassikern i år och har "bara" Lidingö kvar. Jag sprang och var nöjd med att ha 2,5 månad kvar för löpträningen innan Lidingö och då i en nedförsbacke trampade jag snett, det lät ungefär som när man bryter av en blyertspenna inne i foten. Var högläge och hård lindning som gällde några dagar. Sen fick jag order av min kompis som är naprapat att börja belasta så tidigt som möjligt. På sjukhuset efter röntgen som inte visade några frakturer fick jag rådet att gå på kryckor. Följde min vän naprapatens tips och belastade och skippade kryckorna. I min rehab har jag kört mycket balansövningar för foten, balansplatta, stå på ett ben med en arm upp och blunda, röra på armen och parera med fotleden.
Fick även väldigt smärtsam naprapatbehandling för att få ner svullnaden och få igång cirkulationen vilket jag tror hjälpte mig bra.
Enkelt förklarat gick han in djupt i muskeln mellan skenbenet och vaden så att säga. Hela vägen på underbenet uppifrån och ned.
Dock tog det för mig ca 5 veckor innan jag kunde börja springa i lungt tempo utan smärta. Idag ca 2 måndader efter springer jag som förut igen.
Så du kan nog få det tufft att på tre veckor komma i fas med skadan men allt är ju individuellt så det är bara att köra på med rehab och som många andra skrivit så funkar ju även tejpning bra.
Lycka till!