Foruminlägg av Elias Holm

#1
25 januari 2011 kl 16:20
Gilla
Om du sätter på dubbarna är det väl bara att ta av dem när de inte behövs? Om det är krångligt rekommenderar jag Apotekets vanliga dubbar som man drar på sina vanliga löparskor, fungerar fint och gör att du kan ta av och på under passet.
#2
26 januari 2011 kl 18:15
Gilla
Jag har som tumregel att alltid ha med vätska på träningspass över ungefär 1,5h. Sen som sagt brukar det inte vara något problem att ha med sig vätska under passet, annat än när det är riktigt kallt under vintern. Det finns inget direkt träningsvärde vad jag kan se i att inte vätska under träningspasset. Snarare tvärtom faktiskt, vatten behövs för att organen ska fungera ordentligt och för att musklerna ska kunna jobba a på bästa sätt.

Kontenta: Drick vatten och skäm bort både dig själv och träningsresultaten.
#3
22 augusti 2011 kl 23:09
Gilla
Min erfarenhet är man definitivt börjar ta slut på kolhydraterna efter 3h löpning så varför skulle man inte äta under ett marathon?

Testa dig fram på långpassen vad som passar för dig.
#4
22 november 2011 kl 23:17
Gilla
Jag kör badskor (betydligt billigare än vff) ner till 0. Har inte hunnit testa hur det funkar i minusgrader men jag är inte helt främmande för att det skulle kunna funka att dra på broddarna från Apoteket (som för övrigt kom 2a i marathon.se:s isbanetest). Återkommer med detaljer om hur det gick när isen lagt sig på gatorna.

Blir det kallt i badskorna går det att köra med ullsocka. Inte riktigt samma känsla, men inte helt förlorad heller.
#5
6 mars 2012 kl 22:40
Gilla
Hej!

Tänkte se hur intresset är att träna för VR på sub10 i Stockholmsområdet. Fredrikshof har redan fyllt sina grupper och gänget på HappyMTB verkar också ha byggt en liten krets.

Allra helst skulle jag ju vilja hänga på och cykla hela VR med ett sub10-gäng, så om någon annan startar runt 00:30 hänger jag gärna på.
#6
6 mars 2012 kl 22:44
Gilla
Hej på er!

VI kommer vara ett gäng på ca 3 pers som också kommer träna för VR 2012. Jag kommer själv bara köra helgträning på cykeln fram till maj som det ser ut nu, men det kanske kan vara något?
#7
17 mars 2012 kl 10:44
Gilla
Jag startar 00:36, om du väntar lite kan vi bilda en sub 10
#8
17 mars 2012 kl 11:02
Gilla
Det finns ju en uppsjö bike fit kalkylatorer där ute och de är (nästan) alla bra för att få en första grov uppfattning om storlek på cykel och inställning av cykeln.

Nu har jag cyklat ett tag med en hyffsat inställd cykel men jag känner ändå att den inte är helt optimalt inställd. Är det någon som har bra tips på hur man kan jobba själv med lite mer avancerad bike fitting? Kanske filma när man cyklar på trainer och mäta vinklar eller hur man skulle kunna mäta rörlighet i viktiga leder och ta med det i beräkningarna eller liknande?

Det finns ju många bike fitting-ställen att gå till men jag ser tre nackdelar som håller mig borta därifrån: 1. De vettiga kostar från 1500 (med en cykel köpt beg. för 5000 svider det rätt bra) 2. Det är en väldigt kort tid man får med den som ska förstå ens kropp, cykel och rörelsemönster 3. Det är alltid roligare att själv kunna förstå vad man pysslar med.
#9
17 mars 2012 kl 11:03
Gilla
Kul Isac! Jag ska ut nu på n sväng och har planerat långpass med löpningen imorgon, så inte denna helg. Kan vi komma ut på ett pass till nästa helg kanske?
#10
20 mars 2012 kl 15:51
Gilla
Jonas: Jag tänker framförallt att jag ska ha en optimal position till långlopp och först ut då Vättern, så aero är nog inte lika hög prio som att få rätt position för bästa muskelutväxling.

Det där låter ju väldigt vettigt, men ganska tidskrävande. Ska se om det kan passas in i schemat framöver.

Ingen som har någon bra bok i ämnet eller så att förkovra sig i?
#11
26 juni 2015 kl 10:17
Gilla
Har fått blodad tand på långlöpning nu och tänkte göra de där stora visionerna till uppnåbara mål istället.

Med drömmar om Hardrock 100 tänker jag att det är dags att i alla fall närma sig en 100 miles-tävling. Sprang KEX mellan förra sommaren och har förrut sprungit mara och Lidingöloppet.

Springer idag ca 12-15km 4 dagar/vecka plus en del enklare annan träning som kayak, yoga och lite cykling. Frågan är då hur jag borde lägga upp träningen för att kunna springa en 100 miles-tävling till slut?