Foruminlägg av Elo Johannesen

#1
19 augusti 2008 kl 14:22
Gilla
Bäst förbränning av fett gör man vid puls som ligger på ca. 110 slag. Vad jag har fått lära mig. Det jag själv har börjat att göra är att löpträna tre dar i veckan och styrketräning två ggr. Vid styrkeräning en puls på ca. 110 slag under hela passet som vara i ca. 45 min. Förbränner fet i ca 1 - 2 tim. efter. Konditions passen varierar allt från 20 min. till 2,5 tim
#2
20 augusti 2008 kl 14:51
Gilla
Maria A.:
För en maximal fettförbränning har jag fått lära mig att vid 65% av max pulsen är det optimala. Beroende på ålder blir det mella 110-130, oavsett om du styrketränar eller joggar. Tar man utsig hårdare finns risken att man förlorar muskler istället för fett. Därför är det viktigt att efter hårda pass återhämta sig ordentligt och vila minst en dag. Därav är dett bra att ta en lång promenad för då går inte pulsen högre. Med tiden ökar konditionen och då kan man öka hastigheten och behålla den låga pulsen. Med ökad kondition och muskelmassa ökar ju också förbränninge av fett ovasett om man sover eller är vaken.
#3
20 augusti 2008 kl 16:30
Gilla
När jag började löpa för fyra år sedan klarade jag inte av mer än fem hundra meter, sen fick jag gå 500 meter. Så höll jag på i fyra km. Stretchade vid två km. Så höll jag på i någon månad tills jag orkade springa två km. till stretchen. Efter detta får man försöka lyssna till kroppen. Hur mycket den tål. Man måste låta kroppen vänja sig vid den nya belastningen.

De två första km. är verkligen tuffa för mig. Tills pulsen har kommit upp i rätt slag.