Foruminlägg av André Barnö

#1
26 maj 2009 kl 14:27
Gilla
Jag skulle vilja slå ett slag för det viktigaste av allt när man cyklar. Det är styrkan i rygg och mage. Många här snackar om olika sittställningar, läng på styren, styrstammar, sadelhöjd osv osv... Men du kommer aldrig kunna hålla en korrekt sittställning under längre tid om du inte är tränad för det.

När vi cylar vill vi sitta med C formad rygg, alltså då ganska hög belastning på diskarna som ligger i ryggradens nedrepartier. För att klara av detta under en lång till så måste vi ha styrkan till det! den styrkan sitter i ländrygg och i magens "inre bälte". Har du en bra bålstabilitet så kommer man sedan märka att man kommer kunna gå djupare ner i sin sittställning och bli mer och mer likt ett "proffs".

Många vill ju gärna sitta svankandes när man cyklar, just för att avlasta ryggen, men detta är ju fel så vi pratar om längre motionslopp/ träningar.

Så börja träna ordentligt mage rygg så kommer allt gå mycket smidigare och tröttheten/värken i ryggen kommer försvinna..

#2
26 maj 2009 kl 16:08
Gilla
allt handlar om hur det känns att sitta på cyklen.
ang komponentgrupper osv så är Sora inte att föredra, egentligen. Har du möjlighet välj tiagra eller 105. Skulle man ha råd att betala för 105 så kommer det verkligen göra sin nytta i längden.

Men framför allt så testa och testa hela tiden olika märken. Alla storlekar är olika beroende på märken. Även om du får lov att köpa en Trek för kanske 10 000 till inköpspris så kanske en spezi cykel för samma pris, till vanlig utpris känns bättre. Självklart skall du ta den. Men är det första cykeln så är det svårt att veta vad man vill ha. Så testa olika cyklar och känn på det och välj med hjärta.

Försök att inte snurra in på för mycket detaljer, för som vissa redan sagt. Tycker du om att cykla långt ute så kommer du vilja byta upp dig så småningom. Och har du då en hyffsad ram som känns bra, så kan man byta upp allt efterhand.

Så kort och gott ! Testa , testa , känn och testa..!:-)
försök alltid att välja med hjärtat och inte med plånboken, även fast det alltid är svårt!!!
#3
26 maj 2009 kl 19:39
Gilla
Tja!
Ca hur många "motionscyklister" finns det här, som bor i Göteborgs området? Att träna tillsammans då och då kanske är en rolig grej att göra..? Några som vill tycka till.. allt blir roligare i grupp!

så.. va säger ni?
#4
27 maj 2009 kl 11:33
Gilla
Inga probs vet du :-)
#5
31 maj 2009 kl 11:42
Gilla
tyvärr vart i sthlm i helgen på vidareutbildning spinning.. Kanske sammanfoga något nästa helg?
#6
3 juni 2009 kl 07:54
Gilla
Testa i butik, ta sedan reda på modell och vilken storlek du gillar.. Sen finns det säkert någon butik på nätet som har skorna, som säljer de billigt...! Lycka till!