Foruminlägg av Johan Olsson

#1
19 september 2007 kl 20:58 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Som sagt ska du springa så mycket så måste du ha bra skor annars kommer du att få problem. Jag har ett par Asics Gel 1120 och är helnöjd de kostade 1000kr på löplabbet om jag minns rätt. Men de passar mina fötter med lätt pronation,högt fotvalv osv. Tror att du kan få bra skor för runt 1000-1300kr.
#2
21 januari 2012 kl 11:02
Gilla
Hej,
Jag tror mycket på denna iden. Jag har bara fokuserat på mängd de sista 2-3 månaderna. Jag känner mig mycket starkare och tycker att jag återhämtar mig mycket bättre nu när jag köra lite kvalitetspass. Dessutom gjorde jag pb på milen bara genom att öka mängden och inte fokusera på kvalité.
#3
17 november 2012 kl 19:41
Gilla
Följer tråden eftersom jag är ute efter trailskor till AXA nästa år. Är intresserad av trailroc serien, men är lite orolig att de har för lite dämpning för 44km. Har problem med benhinnorna till och från och springer därför i ett par kinvara vid kortare distanser eller vi längre distanser när det är mjukare underlag (tex finalloppet i GBG). Hur är dämpningen i trailroc jämfört med ett par kinvara?
#4
18 november 2012 kl 21:46
Gilla
Tack för svaren. Funderar på ett par Asics GEL Fuji Racer. Någon som har testat dessa?
#5
1 januari 2013 kl 18:43
Gilla
Har också haft problem med benhinnor men det har sakta blivit bättre, gick en löpteknikkurs och har nu högre kandens med avslappnad fot/vad och det tror jag hjälper. Dock så har jag också använt andra tips mot benhinner samtidigt såsom:
* Större andel löpning på mjukt underlag
* Kompressionsstrumpor
* Stretch och massage av fot och vad
* Avkylning av benhinnor efter träning.

Så vilken åtgärd som har hjälpt mest vet jag inte.
#6
7 januari 2013 kl 14:20
Gilla
Har också anmält mig, ska bli kul! Har sprungit en marathon innan(Berlin) då jag fick löparknä(på själva loppet), skulle ha sprungit Paris i våras men då fick jag problem med benhinnorna så jag fick ställa in. Ändå hade jag sprungit över 10 halvmaror innan jag började träna för ett marathon. Skriver detta för att varna andra att öka längden/belastningen för snabbt. Se upp om du känner dig väldigt sliten eller har ont någonstans, ta hellre en paus då. Jag ska också dra ner på antalet långpass > 20 km och koncentrera mig på längden per vecka i stället.
#7
25 augusti 2013 kl 21:15
1 Gilla
Jag kör följande för att förebygga:
* Duscha kallt vatten på benhinnorna efter pass
* Kompressionsstrumpor
* Massage av vad, sittandes lägg en flaska under vaden och rulla fram och tillbaka. Också massage av musklerna under foten, har en boll som jag kör under hålfoten
* Stretch av vad, gärna efter massage. Och efter uppvärmning, innan löppass.
* Springer inte för mycket ensidigt på asfalt.

#8
1 maj 2014 kl 18:28
Gilla
Tack för bra arrangemang och trevligt sällskap!
#9
10 maj 2014 kl 18:51
Gilla
Lånar tråden lite. Har också sökt efter ett par trailskor för axa och liknande lopp. Springer normalt i ett par kinvara 2 med hälkuddar som jag stormtrivs i, har försökt hitta en trail variant men inte rikrigt lyckats. Kan man dubba kinvaran? Eller har någon hittat en trailsko som är lik? Har testat kinvara tr i butik men tycker de är för smala. Har även sprungit i Sacouny Peregrine som är för klumpiga och asics fuji racer som jag inte tycker är alls lika sköna. Tacksam för tips.