Foruminlägg av Malin Svensson

#1
29 september 2010 kl 15:40
Gilla
Jag måste bara få göra ett inlägg trots jag bara varit på ett yoga pass i hela mitt liv (skall på mitt andra pass idag).

Jag kan dock inte stava eller uttala namnet men det hette något med shackra (?) väldigt avslappnande och väldigt skönt men samtidigt påfrestande och instruktören rådde oss att dricka några glas vatten för slaggprodukter i kroppen som lossnar.

när det gått ca 5 minuter och en mindre avslappningsövning var avklarad och vi skulle börja med något som hette "solhälsning" kom instruktören fram till mig och sa att jag var överrörlig och måste ta det försiktigt och tänka på detta.
vi var 17 st i den klassen och detta var på ett ställe liknande friskis.
vad jag vill få sagt är att det inte alltid behöver vara "dåliga" instruktörer. den instruktören jag har från och med förra veckan är inhyrd och har bara privat praktik annars men kompletterar med två pass på mitt gym i veckan.
Likaså är det med pilates som jag också börjat med för att träna smidigheten, muskulaturen i bålen och andningen. där hyr det in en av (vad ryktet säger) göteborgs bästa instruktörer inom pilates.
Sedan sa min yoga instruktör att man skall vara väldigt försiktig över vilken sorts yoga man använder och utövar som jag tex skall passa mig för att gå på "vanlig gym-klass yoga" som hon uttryckte det då det ofta är power yoga och att instruktörerna ofta inte har koll på alla i klassen och som sagt att det är lätt att slita ut och dra ut och av kroppen.

det bästa är väl att ringa och kolla innan man går på passet.
jag kommer ha den här "shackra-yogan" veckovis på mitt träningsschema då det var väldigt avslappnande och behövligt. men skulle nog aldrig orka springa efter den. (gör jag efter pilates och det går så lätt och smidigt och är väldigt skönt trots att man känner att kroppen fått jobba)
#2
1 maj 2011 kl 10:24
Gilla