Foruminlägg av Emma Rejdvik

#1
8 december 2009 kl 21:00
Gilla
Hej!

Jag har precis som du små barn, hus och heltidsjobb.
Det bästa jag har gjort var att köpa ett löp-band. Helt perfekt när barnen lägger sig kan du springa eller gå en stund.

Dessutom perfekt nu när det är mörkt och kallt ute. Det är lättare att ställa sig på bandet än att dra på sig lager på lager.

Jag har placerat mitt så att jag har tv:n igång på kvällen och då missar jag inte heller favoritprogrammen!

Förutom alla andra bra tips du fått redan rekommenderar jag också detta! Lycka till!
#2
5 januari 2010 kl 11:09
Gilla
Hej Ewa!
Jag har ingen medicinsk kunskap om graviditet och löpning men dock lite erfarenhet. Har varit gravid tre gånger och alla gångerna har det känts bra med löpningen fram till runt vecka 28-30 sedan har jag blivit för tung. Då har det istället varit skönt att gå och simma (och cykla lite på motionscykeln).
Efter graviditeterna har jag varit så himla sugen på att ta upp löpningen igen så det gjorde jag när barnen var 6-8 veckor alla gångerna och det har gått hur bra som helst.
Sprang Stockholm marathon när dottern var runt ett år.
Kan du inte njuta av graviditeten utan att springa och sedan lägga lite krut på att komma igång istället efter förlossningen? Det finns ju alltid risker med foglossning och annat och om barnmorskan säger så finns det ju en anledning.
Lycka till med graviditet och träning!
#3
15 januari 2010 kl 12:58
Gilla
Någon annan som ska köra båda loppen?

KAN man göra både och? Endast en vecka emellan...

Upptäckte det efter att jag redan anmält mig men jag funderar på att ge det ett försök...
#4
29 mars 2010 kl 13:00
Gilla
Det är omöjligt att göra namnbyte, du kan inte ens göra det mot en kostnad. Jag provade i fjol när jag sålde min startplats, men det gick inte enligt kansliet.
#5
13 april 2010 kl 14:01
Gilla
Hej!

Behöver tips och råd av alla erfarna duktiga löpare. Jag tränar inför mitt tredje marathonlopp. Sprang på 4.04 i Stockholm 08 och tanken är väl att jag ska ligga däromkring i år också. Jag har följt Szalkais program slaviskt på 4.30-tid och det har gått jättebra. Har blivit mycket löpning på bandet hemma till en Springsteen-DVD men långpassen tar jag alltid ute.

Nu känner jag mig metalt urholkad, längtar inte längre till passen. Det känns fortfarande bra när jag är ute på rundorna men glädjen är borta.

Försöker äta lite järn som kost-tillskott men vet inte om det gör någon skillnad.

Nu är jag i valet och kvalet om jag ska fortsätta träna (har inte missat något pass ännu) eller strunta i det.

Snälla, ge mig lite inspiration!!
#6
14 april 2010 kl 08:14
Gilla
Hej alla och tack för alla tips.

Jag brukar springa med ipod, men ska nog byta musik, då blir det ju lite nytt. Ska också försöka springa mer utomhus nu när det är ljusare. Hitta nya rundor är nog också ett bra tips.

Det är väl så att motivation går i vågor och ibland får man helt enkelt acceptera att den inte finns där. Men vad som är säkert är ju att man aldrig ångrar ett pass man gjort.

Anledningen att jag följer 4.30 är att jag från början tänkte att jag "bara skulle göra" maran, men ju närmre jag kommer ju mer vill jag göra personbästa...

Ha det skönt i spåret, så ses vi kanske den 5 juni eller på Broloppet :)
#7
6 maj 2010 kl 20:17
Gilla
Hej Anders...jag sprang hela Stockholm marathon med en puls över 180 på en tid på 4.04 år 2008, vilket är bra för mig. Det är ju jätteindividuellt med pulsen så mitt råd är att följa känslan och vad du brukar ligga på när du tränar lite längre distanser och trycker på lite. Lycka till! /Emma
#8
28 maj 2010 kl 11:17
Gilla
Hej!!
Jag har sprungit en hel del det senaste halvåret, följer Szalkais träningsprogram inför maran nästa helg. För några veckor sedan fick jag sjukt ont i foten och gick till sjukgymnast. Han "drog rätt" benen i foten, men jag hade belastat foten lite fel och dragit på mig en hälseneinflammation. Den jobbar jag med nu. Det är stretchning som gäller, flera gånger om dagen. (Jag står i trappan och lutar mig framåt) Du ska heller inte vila, utan stretcha ut och ge dig sedan ut på lugna joggingturer. Det är genomströmning som läker hälsenan. Min sjukgymnast tyckte inte det var bra med tåhävningar (vet inte riktigt varför) utan istället stretcha, stretcha, stretcha! för mig har det hjälpt jättemycket! För en vecka sedan kunde jag knappt stödja på foten men nu har jag sprungit ett par pass och stretchar jättemycket. I morse vaknade jag utan smärta! Lycka till!