Foruminlägg av caroline eriksson

#1
20 mars 2010 kl 11:25
Gilla
Hejsan.
Är ganska ny på löpning, sprang en del förra våren och sommaren och sprang därefter tjejmilen. Tappade lusten och motivationen över vintern men försöker nu komma igång igen. Har börjat springa inne på löpband i ca 4 veckor nu men vet inte rikitgt hur jag ska lägga upp min träning. började med att gå 2 minuter och springa 5 min och har nu ökat till att springa 7 min och gå 1-2 minuter. kör så ca 25-35 minuter tre dagar i veckan.

Men känner att jag blir väldigt trött på dom där 5-7 minuterna jag joggar/springer och klarar inte mer än ca 4-5 upprepningar. Ska jag sakta ner tempot och köra fler upprepningar eller ska jag fortsätta?

Hur fort kan jag öka träningen? och finns det ens en chans att klara en halvmara då om jag endast orkar 4-6 km nu?

Känns lite hopplöst, samtidigt som jag tycker det är kul att springa. Skulle vara tacksam för lite råd och tips då jag känner mig ganska ny. :)

(Har provat att följa olika träningsprogram på marathon.se men det är svårt att avgöra vilket man ska följa för att det ska vara lagom...)
#2
20 mars 2010 kl 21:12
Gilla
Tack för alla svar. Ska sänka tempot och försöka klara längre sträckor istället. Skynda långsamt antar jag :) Har en känsla av att jag kanske gått ut lite hårt bara för jag vet att jag klarat milen tidigare, men måste nog inse att jag tappat en hel del under mitt avbrott.

Har inga tidskrav på mig när det gäller halvmaran, har mest som personligt mål att bara klara av det oavsett en bra eller dålig tid :)

Inga tidigare skador, möjligen en aning övervikt som jag vill bli av med men ingen extrem sådan :)

Får fortsätta träna på helt enkelt och sakta men säkert öka tempo och distanser med tiden.