Foruminlägg av Mikael Borg

#1
21 januari 2010 kl 10:09
Gilla
Hej Maria !
Har haft liknande problem som du men lyckades ta mig ur det genom att köra minst ett kvalitetspass i veckan. Dvs intervallträning alternativt backträning. Har gjort det förut också men kanske inte så ofta som 1 till 2 gånger i veckan. All form av löpning kändes redan mycket lättare efter bara 3-4 veckor. Denna form av träning är rolig samt en ordentlig pulshöjare. Pröva om du ej gjort det tidigare.
#2
26 februari 2010 kl 16:34 Redigerad 6 april 2010 kl 19:45
Gilla
#3
2 november 2011 kl 20:34
Gilla
Undrar igentligen om det är det bästa för kroppen att ofta känna att den ej har återhämtat sig från föregående pass. Jag har tränat efter träningsscheman som finns på jogg.se, dels halvmaraschemat samt helmaraschemat 4-5 ggr i veckan. Tränar jag istället 3 ggr i veckan känns kroppen mer återhämtad och jag presterar bättre för varje pass. Är inte det ett bättre sätt att träna ????
Är tacksam för alla svar o synpunkter på detta.

Mvh
Micke
#4
4 november 2011 kl 12:31
Gilla
Bra artikel, ska genast pröva dessa tillskott och se om det är det som kan vara åtminstånde en del av mitt problem. Är ganska säker på att jag får i mig tillräkligt med energi via kosten, försöker vara ganska noga med det.
Visst en del av mina pass kör jag ganska hårt, exempelvis intervallpassen eller backlöp. Det ska väl vara ganska hårda pass antar jag !? Långpassen koncentrerar jag mig mest på att bara springa länge och inte påskynda tempot för mkt.
Tyckte det Lemmy skrev i slutet är intressant, kan det ligga ngt i det ?

Intressant att läsa vad alla har för synpunkter att komma med.
#5
10 december 2011 kl 19:24
Gilla
Hej, allt är ju möjligt om man bara har viljan, eller hur ? MEN som du vet är maran lång och det krävs en hel del av dig framför allt om du nu legat av dig en tid och så är det ju bara knappt sex månader kvar.
Kör efter ett väl genomtänkt träningsprogram samt tänk på kosten så att du tappar dom där kilona som kommer att göra dig snabbare. Det är ingen ide att försöka skynda på proceduren för det tar ju sin tid att bygga kondition, kan lätt bli skador o dyl som gör att du ej kommer att kunna springa loppet överhuvudtaget.
Kör hårt o lycka till.

Mvh
Micke
#6
29 december 2011 kl 07:33
Gilla
Håller med dig Anders vi blir itutade en massa bra ha grejer. Men visst blir det roligare då man köpt ngt nytt, för ett litet tag iallafall.
Viktigast för mig är GPS klockan skulle den gå sönder skulle jag samma dag köpa en ny, kosta vad det kosta vill. Något jag går och funderar på för tillfället är Gore Tex löpar dojor. Vore ju förfärligt att bli lite blöt om fötterna.
Har föresten beställt en Silva X trail plus pannlampa som jag väntar mig få i morgon.