Foruminlägg av Tommy Ivarsson

#1
3 november 2007 kl 09:15 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Skall du njuta av Vätternrundan och även förbereda dig på ett vettigt sätt så köp en ren racer. Har Du inte alltför långt till jobbet så skaffa en vanlig cykel för det ändamålet.
#2
23 oktober 2008 kl 09:51
Gilla
Vätternrundan har hausats upp, Är man cyklist och inte någon som tvunget vill visa att man är "duktig" så finns det runder som är både trevligare och mer utmanande. Nu går det tydligen ut på att pressa tiden och undvika alla stoppen??
Vill man tävla, lös licens och ge järnet bland likasinnade. Fast då kanske man inte cyklar förbi så många....
Jag själv har cyklat 16 rundor som ren avkoppling, Dessutom PBP, Trondheim-Oslo, m.m. Ett tips: Är man 8 cyklister, åk till Dolomiterna till en kostnad som understiger anmälningsavgiften till VR, dessutom cyklar man i en storslagen natur.
#3
23 oktober 2008 kl 21:50
Gilla
Visst har jag info om Dolomiterna. Där träffar man cyklister från hela världen. Man kan hänga med vilken grupp som helst som är ute och cyklar.
Alla dagar från 15 maj till 15 sept finns det cyklister överallt på vägarna. Gott om övernattningar är det också. Bilisterna "där nere" visar stor respekt förmodligen är det en cyklist bakom ratten. De tutar i god tid, i början blev jag f-b, men det visade sig att det var mer för att man skulle bli uppmärksam. Bolzano tycker jag är en bra stad att utgå ifrån.
Norrland är inte fy skam. Blå vägen tex.
iv.tommy@ipbo.se
#4
24 oktober 2008 kl 10:59
Gilla
En fransman jag träffade sa följande: Cykling är en mental process, de flesta tror att det sitter i benen men det är hjärnan som styr, han sa det när vi hade cyklat i 3 timmar uppför med en hasighet av 11 km/tim. Hade vi slutat trampa hade vi rullat baklänges. Påmminner lite om norrlandsvägarna i stark motvind.
#5
24 oktober 2008 kl 19:11
Gilla
Alternativ till Vättern: www.girodolomiti.com
I och för sig det ena utesluter inte det andra....
#6
25 oktober 2008 kl 16:17
Gilla
Cykelmässa är ungefär som en bilmässa. Det visas de allra senaste inom cykel, allt har inte kommit ut på marknaden. Mässan är under alla omständigheter väldigt motivationshöjande. Köp sedan cykeln av handlare i närheten av där du bor, då får du rätt hjälp med inställningar och efterjusteringar och eventuella garantiåtgärder.
#7
5 november 2008 kl 21:34
Gilla
1/ spring i branta backar (uppför), då får du ett kort steg som du har nytta av när du cyklar. Du tränar då också de muskler som används när du cyklar.
2/ Ställ in cykeln. Rätt höjd på sadeln, rätt avstånd fram till styret. Detta är väldigt viktigt.
3/ skydda knäna mot fartvind. Tex plast eller tidning innanför byxorna. Knäskålarna saknar den blodmängd som är nödvändigt för att klara kylan. (många äldre cyklister har ont i sina knä pga av att de har missat det.).
Lycka till
#8
20 november 2008 kl 01:10
Gilla
Cykeltröja? inte behövs en tröja på cykeln, eller?
skämt åsido, köp en slimmad jacka, Det viktigaste är att skydda knäna.Där känner du inte om du fryser men jättefarligt att cyklar med kalla knä, fråga en del äldre cyklister de vet...
#9
21 december 2008 kl 00:10
Gilla
skräddaren
#10
22 februari 2009 kl 09:35
Gilla
Kadens, teknik, puls, utrustning ja en hel del frågor finns kring cykling. Fråga en 5-åring varför han/hon cyklar och du får ett bra svar: det är roligt. Det är ett bra svar. Så cykla och hitta själva poängen med cyklandet. T ex kolla var Du har dina kompisar och cykla till dem och fika. Har själv kört de flesta långloppen både i Sverige och utomlands och tycker det är tråkigt varje gång när jag närmar mig målet.
Ha dé