Foruminlägg av Kermit Thisell

#1
31 juli 2007 kl 14:16 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Jag och min fru och våra barn brukar ta in på Bredängscamping. Perfekt. Sen tar man tunnelbanan in till City. Bredängscamping ligger söder om city, ca 1 mil.
#2
3 augusti 2007 kl 23:03 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Hej, jag är ny här på jogg.se och börjat följa denna debatt. Blivit mycket intresserad av detta med lågpulsträning. Har idag beställt boken med Jonas Colting : Jag vill ju bara se bra ut. Min historia är: fotboll, innebandy, skadad, pappa, mage och en kompis som sa att jag började se plufsig ut. Tog åt mig och nu är jag 39 och har tre maraton bakmom mig och senast Stockholm med tiden 3.49.02. Jag tänker nog satsa på Växjö maraton i Oktober men sedan hoppa på Meffertone metoden. Vad tror ni om att köra den på löparband ? Mycket intresannt det där om sportdrycker. Jag har druckit mycket av den varan under min träning till Stockholm. Mellan Januari och Juni så gick jag inte ner ett gram. Har det med sportdrycken och kolhydratdrycker (inför långpass) att göra ?
#3
6 augusti 2007 kl 09:48 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Tack för svaren, Janne. Men helt off kan jag ju inte vara för, enligt din egna utveckling, så kommer man ju att springa snabbare och snabbare fast med samma puls.

Kan man bara komma över det monotona med löparband så måste det ju vara perfekt att springa enligt Maffertone. Jag testade i Lördags och det är ju bra mycket lättare att styra sin puls med rätt tempo på ett löparband mot att springa ute där det går upp och ner och således ens egna tempo. Jag har använt löparband på vinterhalvåret nu i tre år och med bra musik i öronen så funkar det perfekt. Intressant det där med artikeln du läst om han som bara körde med löparband.
#4
6 augusti 2007 kl 09:58 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Hej, när jag sprang mitt första maraton (uppe i tre nu) så hoppade jag på Szalkais programm och det funkade perfekt. I och med att man var/är lite dålig på att lägga upp sitt egna maraton programm. Dock tror jag inte att du ska köra hårt redan nu. Nu ska du köra lungt med låg puls och träna uthålligheten och vara snäll mot kroppen. Själv tänker jag hoppa på programmet efter nyår och följa det slaviskt. Det kan vara svårt att köra dom lungna passen och dom tider som nämns, men det är nog frammgångsnyckeln att göra det. Man kör gärna för hårt med skador och förkylningar som resultat.
#5
8 augusti 2007 kl 14:44 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Hej, Jag tror nog att man kan ta sig några öl eller några glas vin och ändå motionera dagen efter. Fungerar på mig i allafall. Dock kanske man ska vara lite försiktig med spriten.

Jag tränar fyra gånger per vecka (4-7 mil) och tar mig några öl både på fredagskvällen och lördagskvällen och det har jag aldrig haft några probelm med.

Sen håller jag med Henrik L: Lite umgänge med ens livskamrat bör ju vara minst lika viktigt som att löpa.
#6
13 december 2007 kl 20:59 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
Hej,

Har sprungit dom senaste två Stockholm marathon och hade tänkt mig att det skulle bli återkommande.

Men till min stora häpnad så är det redan fullt och jag som har missat (glömt) att anmäla mig.

Finns det någon som har en anmälan man vill bli av med ??
#7
18 maj 2008 kl 19:43
Gilla
Hej, är nu inne på sluttampen på min träning för Stockholm Marathon. För en vecka sedan fick jag ont i höften. Trots det så tränade jag på tisdagen igen med smärtor. Har vilat sedan dess och försökte lite lätt idag söndag. Tyvärr så återkom smärtorna redan efter några kilometer. Jag misstänker att det är någon slags inflamtion. Vad gör jag nu, två veckor innan Stockholm ? Slutar träna helt ? Jag behöver hjälp, jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig. Jag tillhör dom som kommer att springa på 3.50-4 timmar.
#8
18 maj 2008 kl 21:21
Gilla
Tack för svaret, men ska jag sluta träna helt nu ? Två veckor kvar till Stockholm ? Ska jag börja käka ipren och använda mig av zon ? Det ska ju vara bra mot inflamation.
#9
18 maj 2008 kl 22:08
Gilla
Hej, tack för svaren. Daniel, är diklofenak receptfritt ? Jag har ont, men kan springa. När jag fick ont förra helgen så ver det efter 13 km och jag körde totalt 30 km. Skulle vara mitt sista långpass. Så du menar att det inte förvärrar skadan om man kör ? Jag tror också att det är en slämsäcksinflamation.
#10
19 maj 2008 kl 21:51
Gilla
Tack för alla svar och som det ser ut så kommer jag nog chansa och ta en lång vila efteråt. Det har blivit lite av tradition att familjen tar husvagnen upp till stockholm (Bredängs camping) och att jag sedan springer varvet och övriga familjemedlemmar hejar fram mig. Traditioner ska bevaras.
#11
12 juni 2008 kl 17:18
Gilla
Hej Daniel,

Jo jag tog mig till stockholm och startade loppet. Efter 1,5 km högg det till i höften och jag vara mycket nära att hoppa av efter endast 1,5km. Men det gör man bara inte. Jag började gå och sedan småjogga. Hittade ett tempo som jag kunde springa i och där smärtan inte var för stor. Km och km avverkades och till slut hade jag kommit så långt att jag bestämmde mig för att fullfölja, vilket jag gjorde. 4,11,05 blev tiden. Sämre än vad jag tänkt mig men efter omständigheterna var jag kanon nöjd när jag gick över mållinjen.

Hur har det gått med höften då ? Nja, sådär. Det är bara att konstatera, kortison spruta och diklofinek tabletter hjälpte inte ett skit. Jag tror på vilan, och det verkar du också göra. Jag har hållt upp i två veckor snart och tänker hålla upp en vecka till, sen gör jag ett lungt test.

För övrigt så var det ett nytt sätt att springa ett marathon på. I ,ett för en själv, lungt tempo. Man blir inte trött och kan deltaga i loppet mer än om man springer och får slita hela tiden. Det är ett härligt lopp och publiken utmed gatorna är kanon och stockholm är vackert.
#12
31 december 2008 kl 16:01
Gilla
Gott Nytt löparår önskar jag er alla på jogg.se. Måste dessutom tacka upphovsmannen till sidan, för jag tycker den är kanon.
#13
2 januari 2011 kl 22:38
Gilla
Jag har två mål.

Stockholm Marathon under 03:30:00

Inte äta chips (min dotter tror inte på det)
#14
15 januari 2011 kl 11:01
Gilla
Hej, blev väldigt intresserad av dessa skor. Menar ni PYTHO2 BUGrip ?
#15
17 januari 2011 kl 22:31
Gilla
Började läsa denna tråd i lördags, köpte ICEBUG PHYTO2 idag och körde en runda på dryga 11km där hälten gick på ren is. Vilka skor. Helt otroligt vilket grepp, och jag tycker även att det gick hyfsat att springa på asfalt, trots dubbar. Är det någon som funderar på dessa skor så kan jag verkligen rekomendera dom. En helt otroligt skön sko också.
#16
15 januari 2012 kl 11:04
Gilla
Det fanns en tråd på forumet förra året om Icebug skorna och jag skulle än en gång vilja ta upp den och informera alla om att gillar ni att jogga ute vid denna årstid, så måste ni införskaffa er ett par Icebug. Jag är så sagoligt imponerad av dessa skor. Nu finns det inget dåligt underlag längre. Is och snö är inga problem, det är bara att springa. Går även utmärkt att springa på ren asfalt, utan några som helst problem. Jag är uppe i 30 mil med mina nu, och alla dubbar är kvar, dom är inte ett dugg slitna. Som sagt var, köp - ni kommer inte att ågra er.
#17
9 april 2012 kl 12:13
Gilla
Hej,

Jag är kanske inte rätt gubbe att fråga, men jag körde 150 mil med mina senaste, kan hålla med om att det är lite för långt, men jag tog ingen skada av det. Men visst, när jag för några veckor sedan fick hem mina nya Brooks Adrenaline GTS 12, så var det ett lyft. För övrigt kan jag säga att mina sex senaste skor har varit Adrenaline och jag är otroligt nöjd med dom.