Foruminlägg av Arne Sandsgård

#1
29 maj 2011 kl 12:32
Gilla
Jag har alltid tvättat skorna i tvättmaskin, dock bara ett par gånger under skornas livstid. Sedan stoppar jag dem fulla med tidningspapper och låter dem torka i rumstemperatur över natten eller längre.De blir som nya.
#2
4 januari 2012 kl 19:40
Gilla
Anders! Bli inte nedslagen av ett återfall, det hör till. Har goda vänner som är nyktra alkoholister men de hade också återfall på vägen till nykterhet. Det är en prestation att bryta ett beroende och det är många som håller tummarna för dig. Satsa gärna på löpning eller något annat fysiskt krävande.
#3
8 mars 2012 kl 17:22
Gilla
Rebecka! Jag har sprungit i 60 år och fått både hån och spe och beundran.Man måste stå ut med detta och fortsätta springa för det är det viktigaste du kan göra för ditt välmående. Däremot ska man inte oombedd prata för mycket om sin löpning för det kan ju bli tröttsamt för omgivningen.
#4
26 april 2012 kl 19:34
Gilla
Lars, man blir ju alltid orolig när man känner något från hjärtat. Klokt av dig att göra ett arbetsekg. Det gjorde jag själv en gång pga div obehag och fick träningsförbud tills jag fick svar. Man hittade inte något fel och jag har sprungit 20 år efter det. Däremot var jag i en stressad period i mitt liv och det påverkar ju hela kroppen med en massa olika symtom.
I stället för att oroa sig är det bättre att ta obehaget att undersöka sig.
Bra om du vill meddela hur det går för dig.
#5
21 maj 2012 kl 20:06
Gilla
Magnus! Jag har haft hälsporre sedan 10 mån tillbaka och har inte sprungit ett steg. Har varit hos ortoped och sjukgymnast. Fått stötvågsbehandling men det hjälpte inte. Nu är jag så bra så jag avser att provspringa. Hälsporre är ett erkänt långvarit och jobbigt problem. Du tar allt onödiga risker som springer med hälproblem. Du kan ju få kroniska problem och då kan du ju aldrig springa mer. Vila i stället. kanske en kortisonspruta.
#6
17 juli 2012 kl 18:51
Gilla

Ulf Svedberg!
Börja med besök hos idottsläkare/ortoped innan du fortsätter träningen.
Skaffa snarast inlägg.
Ta hälproblem på stort allvar. Senplattan underfoten kan ge s.k. hälsporre. Fortsätt inte din hårda backträning utan samråd med läkare.
Har nyligen blivit bra efter hälsporre men det tog 9 mån. Fick även s.k. stötvågsbehandling hos sjukgymnast samt inlägg. Ta aldrig ett löpsteg i fortsättningen utan ett bra inlägg. Håller tummarna för dig!