Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1850 visningar

Ont i mellanfot och häl efter barfotalöpning

1987 • Mora
#1
20 oktober 2010 - 01:06
Gilla
Jag har inte sprungit något rejält långpass sedan Lidingöloppet utan endast kortare och mer intensiva pass. I torsdags gav jag mig ut och sprang 20 km i bra fart med låg puls utan trötthet. Kallt och blåsigt var det dock för mig som inte hunnit köpa grejer utan springer i kortärmad funktrionströja.

Jag får snart hem mina Vibram Five Fingers så jag passade på att ta av mig helt barfota och springa den sista kilometern så på asfalt. Har sprungit barfota 500 m en gång tidigare på asfalt för att börja vänja mig så att jag kan springa längre sträckor när jag väl får mina skor.

Två dagar efter passet så fick jag rejält ont i hälen och mellanfoten. Så ont att jag haltade när jag gick, det gjorde mest ont när jag gick. Detta har satt i i 2-3 dagar och nu har det blivit mycket bättre, men gör fortfarande ont ibland. Utan att ha någon som helst koll så tänker jag att jag kanske råkade överanstränga någon del av foten eftersom jag blev väldigt trött i fötterna och sprang väldigt fort. Hälsporre brukar väl sitta i väldigt länge?

Vore väldigt tacksam för hjälp. Jag vill verkligen veta varför det kan ha blivit så så att jag kan undvika det i framtiden och hur jag lättast anpassar mina fötter för barfotalöpning.

Tack!
Robin
2008 • Götet
#2
20 oktober 2010 kl 02:05
Gilla
#3
20 oktober 2010 kl 09:17
Detta inlägg har raderats
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.