Löpning Övrigt 3 inlägg 3374 visningar

Fryser efter löprundan.

1984 • Göteborg
#1
19 mars 2009 - 18:46
Gilla
Hallå! Har börjat att frysa efter mina träningspass när jag kommit hem och varvat ner. Har inte så vitt jag kan minnas varit med om detta innan. Är det någon annan som känner igen sig i detta? Har man kanske för lite kläder när man är ute? Fryser inte under passat och har funktionskläder. Eller kan det ha med vätskebalansen att göra?
1987 • Hisings Backa
#2
19 mars 2009 kl 19:35 Redigerad 19 mars 2009 kl 19:46
Gilla
Om jag tar från mina erfarenheter från lumpen så gäller följande:
Har du varit ute och frusit under en längre tid, så kommer din kropp öka energin den ger till att värma upp kroppen vilket leder till att -> det känns som att du har feber när du kommer in (eftersom kroppen inte hunnit ställa om sig) = raka motsatsen.(Förenklat)

Som ett exempel sprang jag i t-shirt idag när det var + 4 C. Frös lite i början, sen gick det över. När jag kom hem stog jag och kallduschade i 20 min för att jag var så varm.

Fryser gör man vid vätskebrist, energibrist eller för lite/mycket kläder.(Eller kombination, vilket oftast är fallet. Dom som undrar hur man kan ha för mycket kläder så hänvisar jag till eskimåernas ordspråk: "Svettas du så dör du.")

Jag skulle gissa att du fryser därför att du äter för lite kolhydrater och dricker för lite vatten. Pröva att äta havregrynsgröt innan du går ut och springer.


Hoppas det hjälper.
Patrik Billberg
1973 • GBG
#3
19 mars 2009 kl 20:00
Gilla
Ta av dig alla fuktiga kläder om du inte gör det med än gång när du kommer hem. Ta på något torrt som du kan varva ner i!

Har märkt att om jag inte klär av mig efter en stund jag kommit hem så slår frysningarna till!
Bättre att gå naken än att ha på sig de fuktiga kläderna! (om man vill det!)

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.