Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 3679 visningar

Adidas Adistar Salvation

1980 • Västerås
#1
29 juni 2009 - 22:36
Gilla
Som ny medlem skall jag direkt passa på att ställa en fråga til er alla rutinerade löpare.

Jag har löpt periodvis under ca 3 års tid, men alltid haft problem med benhinne inflammation.

Men nu efter ett besök hos löplabbet, visade det sig att jag överpronerade, och jag har alltid sprungit i neutrala skor.
Så jag hoppas att det kommer att funka bättre nu. Har redan hunnit mer tre pass, och visst, jag är lite öm men inte alls som tidigare.

Men nu till min fråga. Jag köpte ett par Adidas Adistar Salvation, (dock inte på löplabbet) med pronationsstöd som jag ska ha, men jag upplever dom som lite svampiga. Jag har också ett par Reebok och dom känns mycket stummare. Förövrigt känns Adidasskorna bra, men det känns som om man tappar lite pga av den mjuka dämpningen. Någon som har dessa skor och kan uttala sig om saken?

Jag väger strax under 90 kilo, överpronerar, och har ganska högt fotvalv.

Jag testade även ett par Asics Kayano 15, som kändes riktigt bra (i butiken iaf) men det är så svårt att veta hur dom känns ute på springturen sen.
Mr. B
1963 • Hemma
#2
29 juni 2009 kl 22:50
Gilla
Hej och välkommen hit!

Mina Salvation har gått ca 50 mil nu. Jag trivs bra i dem, men det kanske beror på att jag är ganska lätt och springer mest asfalt. Tidigare hade jag Adistar Control 5. De var ännu mjukare och jag trivdes ännu bättre - de duger fortfarande efter 120 mil.

Men grundproblemet är ju att man inte riktigt vet förrän skorna har gått några löprundor. Någon gång kändes skorna bra i affären men torterade mina fötter i princip hela sin livslängd (skornas, alltså). Det gick åt mycket tejp då...

Som avslutning skall jag göra som jag brukar och tjata om att strumporna är mycket viktiga. Lägg lite pengar på bra strumpor, så kan det hända att skorna känns mycket skönare.
Fanny Klingborg
1980 • Hägersten
#3
30 juni 2009 kl 00:39
Gilla
Hej Jonas!

Jag håller med dig, fullständigt när det gäller skorna. Nu har ju jag bara testat dammodellerna, och jag är inte heller lika tung som du. Men den generella känslan mellan Adistar salvation w och Asics kayanon ( 14 har jag visserligen) är att adidasskorna är mjukare i sulan/ dämpningen. Detta kan medföra om man är av tyngre kaliber eller springer på hårt underlag att de känns svampiga vid långa rundor/ efter en tids användning. Kayanon är väl kanske en sko som brukar rekommenderas för löpare över 85 kilo ( vad jag har hört). Har dock inte hört någon viktanvisning på just Adidas Salvation.

Sedan beror det ju såklart på hur mycket du springer/ hur långa rundor samt underlag. Ett tips är att om du överpronerar behöver du i alla fall ett par extra sulor som ger hålfotsstöd i vilken sko du än väljer. Har själv väldigt hög hålfot och är överrörlig. Började få en del småproblem som försvann helt vid inköp av en styv iläggssula.

Jag tror personligen att Adidasskorna kan fungera utmärkt, kanske att ett par Asics Kayano hade känts som att de hållit dämpningen längre. Det är min erfarenhet. Men ett tips- sulor!

MVH / Fanny
Fredrik Bäck
1980 • Stockholm - Årsta
#4
30 juni 2009 kl 09:53
Gilla
Hej!

Efter att ha sprungit 100 mil + i mina Adistar Control 5 och runt 85 mil i mina Kayano 14 så kan jag säga att vad gäller dämpningen så måste Kayanopjucksen vara bättre. Jag hade lite ont i benhinnorna i april (när jag sprang 40 mil...) men i övrigt har det varit bra. Kayanornas baksida är deras värdelösa meshtyg som jag har blivit tvungen att sy ihop efter att en mikroskopisk kvist letade sig in i en ögla.

Anledningen till jag köpte kayanorna var att jag i december 2008 också sprang strax över 40 mil i mina Adidas vilket resulterade i något som påminde om en stressfraktur i vänster smalben och jag blev därför borta från löpning i 2,5 månader. Det finns flera anledningar till att benet tackade för sig - inte minst mängden löpmil och ökningen från min nivå, men jag tror också som påstås här ovan att dämpningen inte var nog för min vikt (85 kg). Trots detta så tänker jag köpa ett par Salvation och ha som komplementskor till mina nya Kayanos 15 som just nu är på väg hem till mig från England :-D.

Summa summarum, jag gillade båda skorna, men mina ben gillade kayanosarna bättre. Lycka till!
1980 • Västerås
#5
30 juni 2009 kl 22:11
Gilla
Ok, tack så mycket för tipsen. Ska testa mina salvation ett par gånger till, annars lämnar jag in dom, och testar Kayan 15 istället.
Är det lika bra pronationsstöd i Kayano, som i Salvation?
1985 • Göteborg
#6
1 juli 2009 kl 10:44
Gilla
Kayanon tycker jag är en jättebra sko- har haft iaf 2 par, den var min favorit innan jag hittade Asics DS trainer!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.