Löpning Tävlingar & Motionslopp 2 inlägg 1568 visningar

Athen - Marathon

1962 • Alingsås
#1
26 september 2007 - 15:13 (Redigerad 31 december 2005 - 00:00)
Gilla
Hej löparvänner
Skall åka till Athen och springa Marathon för första gången i mitt liv.
Finns det någon i Jogg.se-gänget som kommer att göra samma resa?
Skulle vara kul att läsa och delge förberedelser inför loppet.
Själv springer jag Lidingöloppet på lördag som ett av delmålen inför upplevelsen 4 november.
Må så gott & var rädda om Er
Lars Eliasson/Alingsås


1956 • PARTILLE
#2
26 september 2007 kl 22:10 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Hej Lars.
JAg har sprungit den med 2 gånger med 20 års mellanrum. Du kommer klart billigast undan om Du bokar resa och hotell själv. Springtime är dyra.
Kan vara lite meckigt att hitta till nummerlappsutdelningen. När jag var där senast (2005) låg den i TaekWando-hallen i Athens OS-by. Nummerlappsmässan är avklarad på ca 2,3 sekunder. Fanns en monter där.
Det brukar vara runt 3000 deltagare. Banan får anses som krävande. Första milen är dock helt platt, men förivra Dig inte. Sedan stiger banan mer eller mindre hela tiden de kommande 2 milen. Den sista milen är behaglig utförslöpning till målet. Det är en fyrfilig väg mellan Marathon och Athen och som flaggvakter har Du i princip hela Greklands poliskår. Dom släpper inte in en käft på banan. Mycket imponerande. Det stod till och med och vaktade utgången från en fårhage!! Det är inte mycket publik. Som många andra lopp i utlandet får man vätska i plastflaskor. Man slipper muggarna. Man kan ta med sig en extraflarra i näven och ha på väg till nästa kontroll. Mycket bra, ger också en trygghet tycker jag. Betänk att det kan vara kyligt på morgonen när man åker ut till starten. När vi sprang vill jag minnas att det var ca 4 grader på morgonen men temperaturen steg till löpvänliga 12-13 och senare på dagen blev det riktigt varmt. Vädret är lite nyckfullt med andra ord. Ha koll på väderprognosen innan Du åker ner.
Du kan läsa mer om loppet på min hemsida, jag har även bilder därifrån www.manning.nu/stefan
Lyckla till där :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.