Löpning Kom igång 4 inlägg 8224 visningar

Kom igång schema

Tobias Johansson
1983 • Linköping
#1
19 april 2010 - 19:14
Gilla 
Jag håller på och kör det här schemat som jag hittat på intersport.se http://intersport.se/Motionsguiden/Kom-i-gang/

och jag tycker verkligen jag gör framsteg, kommit länge och längre för varje vecka som går, är inne på vecka 3 nu. Saken är den att jag förra veckan körde (10 min gång för att sedan variera 4 löp/1 gång totalt 4 gånger. På detta kom jag ca 4.5 KM. Idag var det ny vecka och då var det istället gång i 9 minuter för att köra 5 löp/2 gång totalt 3 gånger. Kom lika långt.

Vet varken om det är bra eller dåligt att jag kommer lika långt på dessa, eller hur jag ska kunna se att jag gör förbättringar i min träning. Det känns bra och det går lättare för varje gång men jag kommer inte längre än detta 4.5KM, just nu iaf. Kanske kommer så småningen.
Jukka Sandin
1957 • Alingsås
#2
22 december 2019 - 18:20
Gilla 
Första allt. ger 40 min gång, vet ej hur länge löpen är
Andra allt. ger 54 min gång fö do.
Ju längre promenadtider så kortas sträckan av.
Kolla den totala träningstiden, löptiden och promenadtider. Det kanske förklarar.

Tempot bör vara det samma för att få klarhet i utveckla. Av konditionen tycker jag.
1984 • Göteborg
#3
23 december 2019 - 01:33 Redigerad 23 december 2019 - 01:36
Gilla 
Ett vanligt fenomen i början är att man vill satsa på personbästa varje pass, för att man har sånt behov av att se att man blir bättre, helst för varje pass, och få bekräftat att det är värt träningen eller kanske att man kommer klara den där tiden på 5 km-loppet man satsar på.

Träning funkar inte så. Det kan ju gå, alltså att man klarar sitt mål och sen är man nöjd. Men träning är inte samma sak som att springa ett lopp eller att "testa sig". Träning är uppbyggande, test/lopp är oftast slitande och blir nedbrytande i längden. Man får lära sig att lita på processen om det ska funka i längden.

Sen vet jag hur det är, man vill ändå gärna ha feedback eller mätbara grejer, då kan ju en pulsklocka vara en bra grej och/eller att man bestämmer sig för att göra ett farttest var tredje vecka så man får den hungern fylld. T ex värma upp och sen se hur långt du kommer på 15 minuter om du kör hårt men så pass att man orkar springa hela vägen.

Räknar man med uppvärmningen och gången när man jämför kan det lätt bli fel. Är jag t ex med på ett intervallpass i grupp kanske man hinner 4 km på en timme. Det betyder ju inte att det passet var sämre än ett timmespass där man kommer en mil.
#4
27 januari 2021 - 09:19 Redigerad 27 januari 2021 - 09:19
Gilla 
in china , we often have a birthday party at home or in a eating place to have the meal collectively. and we usually consume the birthday cake after the meal.occasionally we play a few games during the birthday celebration .for instance,we dance or sing and so on.or we regularly buy a unique present as a birthday gift . we can also make a stunning birthday card as a birthday present .i assume that is also a terrific way due to the fact it''s miles full of pleasant https://www.businesssitepage.com

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.