Löpning Rundor & Kartor 3 inlägg 2026 visningar

Träningrundor i Göteborg (Lindholmen)

Johan Lindh
1984 • Hovås
#1
26 juni 2010 - 21:55
Gilla
Jag har tillfälligt flyttat till Göteborg över sommaren och bor vid Lindholmen. Eftersom jag är helt ny i stan undrar jag om någon trevlig göteborgare skulle vilja ge tips på rundor som utgår från just Lindholmen. Distansen jag söker är allt mellan 5-15 km. Som det ser ut nu springer jag halva passet åt ena håller för att sedan vända och springa hemåt. Det blir dock en aning tröttsamt i längden.
Skulle även vara kul med tips på motionsspår i närheten av Lindholmen. Försökt kolla upp de på göteborgs hemsida men där var det magert.

Tusen tack på förhand!
Fredrik Johansson
1981 • Lund
#2
26 juni 2010 kl 23:09
Gilla
Det finns tyvärr inga motionsspår i närheten. Det närmaste torde vara hisingsparken. Men bara att ta sig dit och tillbaka är upp mot en mil. Ett tips är att ta buss 31 till Wieselgrensgatan och springa i hisingsparken och sedan springa hem eller ta bussen. Jag brukar springa längs kajen från foten av älvsborgsbron ned till lindholmen. Sedan springer jag lindholmsallén och Eriksbergsgatan tillbaka. Det är en väldigt behaglig och platt sträckning och dessutom lite fläktande så här på sommarn. Det blir en dryg mil. I Eriksberg kan man dessutom springa på trädäcket.
Emma Fredholm
1987 • Frederiksberg
#3
27 juni 2010 kl 12:35
Gilla
Ett som är ca 15-16 km (tror jag) är att ta och springa till Göta älvsbron, följa vattnet längs färjeterminalen och sen springa älvsborgsbron och tillbaka längs vattnet. Det är en härlig och inte allt för hård runda med fin utsikt vid boarna. Annars har du ju ramberget som du kan springa om du vill köra backträning.

Men i övrigt är det inte ett jätte kul ställe att utgå från. Skatås är ju nice men det är lite långt dit från dig!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.