Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 3302 visningar

Garmin Forerunner 310XT Som skenar i puls

1976 • Tullinge
#1
16 augusti 2010 - 21:46
Gilla
Jag köpte för en vecka sedan en Garmin Forerunner 310XT.
Men så fort när jag börjar svettas efter 6km så skjuter pulsen upp från 135 till 220 och stannar där. Jag har redan bytt ut klockan en gång men den andra beter sig lika dant. Det är ju inga problem med kontaktytorna för jag är bra på att svettas. Men det verkar som om att pulsbandet inte klarar att man svettas.
Vad är detta för skitklocka? Har haft en 305 innan och den fungerade klockrent.
Är det någon som känner igen problemet och som kanske har en lösning?
Jag har provat att uppdatera drivrutinerna i klockan samt bytt batteriet till pulsbandet.
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#2
16 augusti 2010 kl 22:12
Gilla
Det är tyvärr ett problem som många verkar ha med det nya, mjuka pulsbandet som följer med 310:an, i alla fall om man läser på Garmins eget forum. För mig funkade allt perfekt fram tills för ett tag sedan (har haft klockan sedan december) och då fick jag samma problem som du. Några saker att testa/kolla:
- Batteriet i pulsbandets sändare
- Spänna bandet lite till.
- Pröva olika positioner för bandet.
- Annat material på tröjan
- Elektrodgel.

För mig hjälpte inget utan jag lade upp ett ärende hos Garmins support. De sade att jag skulle skicka in pulsbandet, och de bytte snabbt ut det mot ett nytt. Det kom idag (snabbt skickat av Garmin, bra så långt) och jag har inte kunnat testa om det nya löser problemet.

På garmins forum finns de som valt att använda det gamla, hårda pulsbandet som följer med t.ex. 305:an istället. Ytterligare någon har hittat ett Polarband som funkar med Garmins sändarenhet. Hoppas att du inte ska behöva gå så långt!
1976 • Tullinge
#3
17 augusti 2010 kl 13:56
Gilla
Tack för svaret.
Det gick ju bra att köra 305 ans pulsband till 310 an. Då funkade det klockrent.
Men tråkigt att en ny produkts pulsband inte ska fungera om man svettas.
Tycker nästan att Garmin borde ta tillbaka dom nya pulsbanden och ersätta dom med dom gamla. Det är ju inte så bra att sälja något som inte fungerar.
1956 • PARTILLE
#4
17 augusti 2010 kl 16:20
Gilla
Ett litet enkelt knep för att komma till rätta med detta. Bandet är känsligt för statisk elektricitet, därför dessa fenomen. Craftkläder verkar speciellt alstara detta.
Det man kan göra är att stryka på lite diskmedel på utsidan av bandet, där sensorerna sitter. Det brukar hjälpa. I alla fall funkar det för mig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.