ang. Nike Air Pegasus Gore tex varianten. - Löpning
Löpning Kläder, Skor & Prylar 6 inlägg 4385 visningar

ang. Nike Air Pegasus Gore tex varianten.

1986 • Helsingborg
#1
13 oktober 2010 - 18:47
Gilla 
Undrar om någon provat skon utomhus och om den är så bra som han i affären säger. Har Pegasus sen innan och gillar modellen och allt det där. Skon som de nu lanserat är av gore tex och ska alltså stå emot väta och dyl. ska även vara lätt att tvätta av när man kommit hem efter en slaskig runda.

Har inte sprungit så mycket på vintern innan så undrar om detta är ett stort problem. och om man måste köpa nya skor nästa år igen till hösten. För de här skorna är nog inte optimala att ha en varm sommardag. Studerar och finns lite andra saker som är rätt högt uppe på min prioriteringslista så pengar är ingen självklarhet.

tacksam för alla svar och tankar.
/Mikael
2006 • Alingsås
#2
13 oktober 2010 - 18:52
Gilla 
Jag köpte mina förra året och jag ycker dom funkar alldeles utmärkt. Bara att plaska igenom vattenpölar bäst man vill. Och som du säger så är det lite varma på sommaren.
Björn Offerman
1983 • Västerås
#3
13 oktober 2010 - 20:06
Gilla 
Jag körde med vanliga NIke Air Pegasus +26 hela förra vintern och hade inga problem alls med slask. Så för min egen del skulle jag inte satsa på specialskor.
1986 • Helsingborg
#4
15 oktober 2010 - 08:01
Gilla 
tack och tack. ska ha era tankar i huvudet när jag bestämmer mig.
1963 • Bromma
#5
15 oktober 2010 - 10:37
Gilla 
Själv försöker jag invänta med såna inköp tills jag verkligen känner behovet. För vintersäsongen KAN man behöva goretexdojjor pga slask o regn, ev behöver man större skor som man ha tjocka ullsockar i. Och så ska man så klart ha ett par dubbade dojjor. Springer du jättemycket eller har överflöd av stålar så är det ju inga problem, men annars kan det vara bra att se hur vädret o din träning blir.

Förra vintersäsongen var den första för mej där jag sprang seriöst. Funderade mycket på skoköp men körde med mina vanlig Nike (glömt beteckningen) genom både höstslask, isande kyla och glansisar (mha billiga broddar). Det enda vara att jag töjde ut dom lite pga ullstrumporna så jag skaffade mej ett nytt par till våren. Dom plockar jag snart fram när det blir kallare.

Fast du kanske ska lyssna på andra skåningar, villkoren ser ju lite olika ut...
1961 • Lomma
#6
15 oktober 2010 - 13:37
Gilla 
Mycket bra skor, hade föregångaren i fjor vinter, behövdes vi hade halv meter snö i skogen, fungerade perfekt. Har även använt dem under sommaren när det har varit regn och vått i skogen. På sommaren tog en tendens att bli lite varma för fötterna. Skall investera i ett nytt par, december. /Mats
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.