Löpning Tävlingar & Motionslopp / Athens Classic Marathon 11 inlägg 7972 visningar

Sa kul det var! Vill ha tips om fler roliga maraton

1973 • Alnö
#1
31 oktober 2010 - 20:12
Gilla
Vilket roligt lopp det var! Jag hade last har pa jogg att det inte var sa mycket folkfest, men det var det i af i ar, kan ju vara for att det var jubileum. O en urtjusig medalj fick man, kul da det ar mitt forsta maraton.
Jag vill gora det igen (men inte min kropp alls pa ett tag forstas...) Nagon som har tips om andra roliga maraton? (Ursakta att det inte finns prickar och ring over bokstaverna, har lanat min grekiska kompis dator och dom har ju inte sadana bokstaver)
1971 • Hisings-Kärra (Göteborg)
#2
1 november 2010 kl 10:12
Gilla
Stockholm Marathon. Sveriges näst häftigaste lopp i Sveriges häftigaste stad kan rekommenderas. Har sprungit det två gånger och det är en höjdare. Finns en enda nackdel och det är att det går så nära Göteborgsvarvet.

Medoc marathon ska tydligen vara rätt så kul också. Har inte sprungit det själv, men det går i vindistrikten, så livet från den ljusa sidan, typ.
Mr. B
1963 • Hemma
#3
1 november 2010 kl 13:08
Gilla
Det finns rätt många hyfsat platta asfaltlopp med något dussin löpare i startfältet, lite här och där i Sverige. Stora städer runt om i världen har jättelopp med massor av publik. "The big five" är väl London, Paris, Berlin, New York och Chicago, tror jag.

Sedan finns det en del udda lopp, som kanske kräver specialintresse. Extremt backiga, enbart skogslöpning, osv. Mat- och vätskekontrollerna i Médoc är inte att leka med...

Olika lopp är roliga på olika sätt. Är det något speciellt du söker?
1972 • Växjö
#4
1 november 2010 kl 22:05
Gilla
Borde inte Boston nämnas bland de stora? Hårda kvalificeringstider, iaf för mig, men alla som varit där som jag pratat med har tyckt att det var värt det.

Berlin var fantastiskt!
1967 • Ljusdal
#5
3 november 2010 kl 15:16
Gilla
Helen har helt rätt; årets upplaga av Aten var en riktig folkfest! Bra fart på tanterna med olivkvistarna i varje by.
Kanske det var vädret som satte ordentlig fart på tillställningen. Det var inte på långa vägar lika stor publik under fjolåret då det regnade kraftigt i början av loppet.

Aten kanske inte är den allra roligaste staden att turista i då trafiksituationen är kaotisk, men dess marathonlopp är ett höjdararrangemang.

Trots årets extrema startfält lyckades arrangörerna ändå få till en förnämlig organisation runt loppet trots trängseln innan starten.
Nästa år är med största sannolikhet deltagarantalet nere på en lägre nivå igen och då kommer arrangemanget att flyta på ännu bättre.

Regn eller sollsken så verkar även temperaturen alltid vara den ultimata under Aten Marathon.

Vad gäller övriga maror kan jag varmt rekommendera Budapest Marathon. Mycket lättsprungen mara på båda sidor av Donau med utmärkt organisation.
I den låga anmälningsavgiften ingår även en entrébiljett till en enorm spa-anläggning nära målområdet. Fanns många belåtna leenden nedsjunkna i de heta vattnet efter loppet...
1956 • PARTILLE
#6
3 november 2010 kl 19:20
Gilla
Personligen tycker jag att Stockholm marathon är klart överreklamerad, fast det är ju ändå en sådan man skall springa. Men Paris är en fantastisk mara och Båstad är nog det vackraste jag har sprungit - tufft men vackert.
Men Du har gjort den ultimata debuten Helene och det på originalsträckan och en ganska tuff bana. Bravo! :-)
Anders E Andersson
1947 • Linköping
#7
4 november 2010 kl 08:31
Gilla
Jag har sprungit (nåja, joggat) Stockholm, Dublin och Berlin.
Jag kan varmt rekommendera samtliga!
1973 • Alnö
#8
9 november 2010 kl 18:23
Gilla
Det var ju otydligt beskrivet vad jag tyckte var så bra, vädret, organisationen vid vätskekontrollerna, lagom med folk när jag sprang, bra ordnat vid start och mål, utklädda personer, orkestrar i publiken och framförallt att det var folk som hejade på nästan hela tiden. Men det kanske är så på alla andra maraton också, detta var ju mitt första.
Jag ska kolla tipsen, tack för alla tips!
Mr. B
1963 • Hemma
#9
10 november 2010 kl 09:36
Gilla
Då tror jag att du hittar lopp du gillar i många storstäder. Prag, t.ex. ligger bra i tiden och lär vara bra. Vädret borde vara riktigt fint i Tjeckien i maj.

Klicka "Lopp" på http://www3.marathonsallskapet.se/ så hittar du många fler.
Therese Holmgård
1980 • Stockholm
#10
10 november 2010 kl 10:30
Gilla
Jag sprang Månkarbo Marathon i början av augusti. Det kan förstår inte jämföras med de stora marathon loppen som Stockholm, Berlin, Paris m.m. men jag kan starkt rekommendera detta lopp för den som vill få en härlig upplevelse!
Alla och då menar jag ALLA arrangörer, boende i området och samtliga deltagare verkade njuta av detta lopp.
Vi åkte dit och efteranmälde oss på plats, i startpaketet fick vi banan, choklad, vatten t-shirt och en burk lättöl..:)
Loppet gick en 7 km bana så det blev 6 varv. De som bodde utmed banan, hade radat upp sig med fika, öl, grill och brasse stolar och hejade friskt med både hejarop och visselpipor när man sprang förbi. Vid varje vätskestation fanns det vatten, sportdryck, kaffe, coca cola, druvsocker, russin och banan.
När man varvade ropade speakern upp ens namn vilket höjer humöret och man skulle känna sig trött. Vid målgång fanns det förutom de sedvanliga medalj, vatten, kaffe, bulle även ett prisbord så alla fick något extra.

Hela loppet och arrangemanget hade en positiv stämning vilket jag tror hjälpte löparna fram. Jag kommer garanterat springa Månkarbo igen, bara för den härliga stämningen skull..:)
Ralf Hansson
1960 • Kungsbacka
#11
10 november 2010 kl 20:20
Gilla
Jag har också bara goda erfarenheter från årets upplaga av Athen Marathon. Mitt tips om man vill springa ett riktigt kul lopp även om det inte är en mara är det klassiska Lidingöloppet som jag trots att jag är Göteborgare tycker är helt i klass med Varvet.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.